Fisk blåhaj blue shark: 4 stk. Blåhajsteak fra dybfrost fra 180 til 220 g 20 g smør 2 spsk. jomfru olivenolie 800 g små, nye danske kartofler 1 citron Sauce: 2 skalotteløg 2 fed hvidløg 250 g champignon 20 g smør 2 dl hvidvin 1 til 2 dl piskefløde salt og hvid peber Tilbehør: 2 stk. glaskål (Kohlrabi) 1 bundt frisk dild eller 1 bundt frisk koriander eller 1 bundt frisk persille |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 69
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Dryp fisken med citronsaft og drys lidt salt på. Smelt smør og jomfru olivenolie på en pande. Når det er gyldenbrunt steges hajsteak heri 2 til 3 minutter på hver side. Tag dem af panden og pak dem ind i folie. Hold dem varme i en ovn på max 100 °C, dog kun i kort tid.
På samme pande steges finthakket skalotteløg, hvidløg og champignon i lidt mere smør i ca. 3 minutter. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til det halve. Tilsæt derefter piskefløde og smag til med salt og hvidpeber. Lad det simrer i et par minutter inden det hældes op i en varm sauceskål. Glaskålen skæres i tynde skiver (1 til 2 mm) og steges i smør på en pande i 2 minutter på hver side. Smag til med salt og hvidpeber. Drys med dild eller koriander eller persille. Servering: Læg skiver af glaskål i en cirkel på tallerkenen med fisken i centrum. Saucen hældes over glaskålen og de nye danske kartofler serveres hertil. Pynt: Brug plukket frisk dild eller koriander eller persille over fisken. (Kun en slags - vælg din egen favorit). Drikkelse: En tør god kølig hvidvin om sommeren. En pilsner og en dram om vinteren. Tip: Hvis du ikke kan skaffe glaskål, så prøv med squash. NB: Det er måske forkert at kalde en haj for en fisk, da hajer føder levende unger, men det er der også andre fisk som gør. Den blå fisk, som man regnede for at være uddød. Nogle akvariefisk så som gubby og platy føder ligeledes levende unger. |