Ovnstegt havørred

Indkøbsliste for 4 voksne

1 havørred på ca. 1,5 - 2 kg
4 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 fennikel
1 persillerod
1/2 knoldselleri
50 g smør
2 dl hvidvin (Chardonnay)
4 laurbærblade gerne friske
Timian frisk
5 g salt
Peber fra møllen

Tilbehør:
4 hvide gulerødder
2 røde gulerødder
50 g smør
1 dl piskefløde
Timian frisk
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 115
Ovnstegt havørred

Ovnstegt havørred

Fremgangsmåde uden ansvar:

Forbered fisken: Rens den frisk fangede havørred. Skrab slimet af fisken fra hoved til hale og skrab skællene af fisken fra hale til hoved. Skær hovedet af og fileter fisken fra hoved til hale. Fin rens fisken for alle sideben. Skyl fisken i koldt vand og lad den dryppe godt af inden den tørres i køkkenrulle på begge sider.

Forbered grøntsagerne til underlag for fisken: Skræl skalotteløgene og del dem i 4 på langs. Hvidløg renses for skal og skæres i kvarte. Fennikel skæres ud i passende skiver. Persilleroden skrælles, halveres og skæres i stave. Sellerien skrælles og skæres i mindre stave

Forbered tilbehør og saucen: Skræl gulerødderne og del dem i halve eller kvarte - alt efter størrelsen - skær dem over i 2 til 3 cm længde, hak noget timian til drys.

I en bradepande foret med smør-smurt bagepapir fordeles alle grøntsagerne for underlag til fisken. Drys salt og peber fra møllen over. Kom smørklatter på og hæld lidt hvidvin over. Sæt bradepanden ind i en kold ovn og skru op på 200 °C. Når ovnen har nået temperaturen (ca. 20 minutter) tages bradepanden ud og de to havørred filerer lægges på med skinsiden ned. Hæld hvidvin over fisken, drys med lidt salt og peber fra møllen. Kom smørklatter på fisken og læg timian og laurbærblade på. Sæt bradepanden i ovnen og bag i ca. 30 til 35 minutter, indtil fisken er bagt færdig. Tiden afhænger af tykkelsen på fisken og også af din ovn.

Medens grøntsagerne og fisken bager laves tilbehør og saucen. Smørret smeltes på panden, gulerødderne og timian kommes i og steges let i et par minutter, hvorefter piskefløde hældes over. Skru ned for varmen og lad det stå og simre, indtil du synes, gulerødderne har det rette bid. Krydr med lidt salt og peber.

Anretning: Når fisken har fået nok, tages den ud og lægges på et fad sammen med grøntsagerne. Den smagsfulde væde hældes i gulerødderne. Det hele pyntes med plukket timian.

Drikkelse: Den samme hvidvin - Chardonnay - serveres afkølet til retten.

Tip: Bryder man sig ikke om knoldselleri, så kom andre rodfrugter i. Porrer er også velegnede. Måske kartofler i små stave, husk blot kartofler helst skal være gennembagt.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.