Hovmestertorsk

Indkøbsliste for 4 voksne

4 stk. småtorsk eller 2 store torsk. I alt 4 kg frisk fisk
4 stk. hvidløgs flûte
150 g smør
2 stk. løg brug gerne rødløg
1 stk. hvidløg de små nye
4 stk. tomater
1 stk. porrer
1 bdt. persille
1 tsk. salt
½ tsk. hvid peber
1 tsk. rosen paprika

Tip:
1 pose revet peberrod
125 g smeltet smør
eller
1 kg store kartofler
1/4 l piskefløde
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 18
Hovmestertorsk
Torsk på en anden måde, og nem at gå til

Fremgangsmåde uden ansvar: Fang nu torsken først for i disse tider, er de en mangelvare. Havbiologerne giver fiskerne skylden for, at der ikke er mange torsk tilbage. Fiskerne siger, at vandet omkring Danmark er blevet for varmt til torsken. Hvem skal man tro på? Men et er sikkert, vandet er blevet varmere, for multen er kommet til Køge bugt i flertal.

Torsken filéteres og udbenes, så der ikke er nogen form for ben i den. Bradepanden smøres ind i smør, derefter lægges torske filéterne i bradepanden med skind siden nedad, såfremt du vælger at beholde skindet på fisken.

Torske filéterne drysses med salt, peber og rosen paprika, oven på torskefilleterne lægges skiftevis skiver af tomat, løg, hvidløg og porrer, derefter lægges der 150 g smørklatter oven på det hele.

Retten sættes i en varm ovn på 200°C i ca. 30 til 35 minutter, alt efter torske filéterne tykkelse og størrelse. Og ikke mindst efter råvarernes temperatur, når de tilberedes. Jeg måtte give 5 minutter ekstra, efter som de kom direkte fra køleskabet.

Servering: Hovmestertorsk serveres med varme flûte. Vælg de flûte, der passer dig bedst. Hvidløgs flûte går godt til retten.

Pynt: Når retten er færdig, og inden den sættes på bordet i bradepanden, drysses den med hakket persille.

Drikkelse: En kold hvidvin passer godt til retten, prøv en California Spring med druen Chardonnay. Men foretrækker du øl, så prøv en kold, overgæret, upasteuriseret øl.

Tip: Mangler der noget? Så skulle du prøve at smelte 125 g smør, hvori du tilsætter en pose revet peberrod, som sættes på bordet og serveres til retten. Eller forkog nogle store kartofler i 10 minutter og skær dem i skiver. Læg kartoflerne i bunden af bradepanden og kom salt og lidt piskefløde over. Gå ellers frem som beskrevet ovenfor. Her vil jeg dog foreslå at tage skindet af fisken.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.