Indkøbsliste for 4 voksne personer
200 g røget laks, varm- eller koldrøget Brug den røgede laks du synes bedst om 600 g friske jordskokker 2 stk. friske bagekartofler 1 stk. løg (2 løg hvis ingen porrer) 1 fed hvidløg 1 stk. porre (kun det hvide) 2 spsk. Avocado-olie 1 l god suppe af høns, kalv eller fisk 2 dl piskefløde tilsat noget citronsaft eller 2 dl creme fraiche i stedet for Salt, hvidpeber og revet muskat eller safran Tilbehør: Flutes |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 50
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Jordskokker og kartofler skylles og skrælles. Løg og porre pilles. Grøntsagerne skæres i tern og ristes i en gryde tilsat avocado olie. Husk grøntsagerne skal kun lige tage farve.
Tilsæt så den suppe (bouillon) du synes bedst om og lad det simre i 20 minutter. Tilsæt piskefløde/creme fraiche og lad det simre endnu 5 minutter. Suppen blendes herefter og smages til med salt, hvidpeber, muskat og måske lidt mere citronsaft. Vær lige opmærksom på, om din blender kan tåle kogende vand. Kan din blender ikke tåle kogende vand, må du først afkøle retten til en passende temperatur inden den blendes. Blend retten, når den er lunken, og hæld så indholdet i en gryde, som sættes over "ilden" og koges op. Tilsæt piskefløde/creme fraiche, salt, hvidpeber, muskat og måske lidt mere citronsaft medens der piskes godt i gryden. Suppen hældes fra gryden direkte op i varme dybe tallerkner. Servering: De røgede, mundrette laksestykker fordeles på suppen. Hvis du bruger varm røget laks, skal du huske at tage benene ud først. Vi tog en laksemad bagefter pyntet med karse. Pynt: Dild er godt som pynt, men lidt frisk koriander passer også godt. Drikkelse: En kold hvidvin passer godt til retten. Tip: En blender, hvor skålen er lavet af glas, kan tåle kogende vand. En plast skål kan ikke altid tåle kogende vand. Se i manualen, det plejer at stå der. |