Lun hjemmelavet leverpostej med flødestuvet kantareller

Indkøbsliste for 2 voksne

200 g leverpostej
40 g kantareller, tørrede
eller
200 g kantareller, friske
4 til 6 spsk. piskefløde
1 lille skalotteløg, hakket fint
1 fed hvidløg, hakket fint
1 spsk. Soya sauce
1 tsk. Fish sauce
20 til 40 g smør
2 skiver valnøddebrød, tykt skåret
Salt og peber fra møllen

Tilbehør:
4 skiver ristet bacon

Først lidt facts: Min fiskekammerat Bent og jeg var i skoven i går - primo oktober - for at finde kantareller. Vi besøgte vores "hemmelige" sted, langt fra alfarvej. Sikken et syn - endelig var skovbunden fyldt med små og store kantareller. Vi fik en god portion med hjem ca. 1500 gram. Derfor denne opskrift.

Jeg fik 800 gram rensede kantareller. De blev luft tørret i ovnen på 45 °C i 4 timer og 30 minutter. Tørret vægt blev 180 gram, et svind på 620 gram eller 444%. De kantareller, som ikke spises nu og her, bliver luft tørret, vakuum pakket og lagt i fryseren til senere brug.
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 127
Lun hjemmelavet leverpostej med flødestuvet kantareller
Lun hjemmelavet leverpostej med flødestuvet kantareller

Fremgangsmåde uden ansvar: De tørrede og optøede kantareller lægges i vand 1 time før de skal bruges til retten. Kom de snittede løg og hvidløg på panden med lidt smør. Steg dem kort - til de bliver klare - kom de afdryppede kantareller på panden, og steg det hele nogle minutter. Hæld piskefløde ved i passende mængde 4 til 6 spiseskefulde. Rør rundt i panden medens piskefløden "bobler" og tykner/svinder ind til en passende cremet konsistens.

Nu tilsmages de flødestuvet kantareller med Soya sauce, fish sauce, salt og peber fra møllen. Hold det varmt indtil brødet med leverpostej bliver færdig.

To skiver godt brød - her valnøddebrød - belægges med en tyk skive hjemmelavet leverpostej. På en ren pande kommes lidt smør, hvori brødet - med leverpostejen op - steges let indtil leverpostejen er lun og brødet ikke er branket underneden.

Servering: Brødet lægges på en frokost tallerken og de flødestuvet kantareller fordeles over de to brød med leverpostej.

Pynt: Kan pyntes med lidt grønt: Karse, basilikum eller dild. (Vi havde ikke noget denne dag).

Drikkelse: Prøv en Albani 1859. Den er fantastisk god til retten. Vi fandt nogle flasker på tilbud - 10 kr. stykket.

Tips: Et par skiver bacon kan også bruges som pynt/tilbehør.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.