Kogt torsk med sennepssauce

Indkøbsliste for 4 voksne

Fisken
3 kg frisk renset torsk med hoved
1 stort løg
4 fed hvidløg
10 stk. laurbærblade
10 stk. hele enebær
10 stk. hele peberkorn
1 spsk. fenikkelfrø
2 spsk. salt
½ kop eddike
1 kg små kartofler

Saucen
30 g smør
3 spsk. mel
½ liter kogelage samt lidt mælk/fløde (ca. mål)
150 g fiskemandens sennep
2 spsk. Blue Dragon Fiskesauce

Pynt
Høvlet peberrod
Capers
Hårdkogte æg
Hakkede rødbeder
Hakket persille
Dild
Vælg selv din egen favorit pynt
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 76
Kogt torsk med sennepssauce
Kogt torsk med sennepssauce

Fremgangsmåde uden ansvar: Rens torsken godt for blod, og det sorte indvendige skind samt gæller, hvis du vil bruge hovedet. Skær hovedet af og torsken i passende stykker. Let salt torske stykkerne i 1 time før brug ca. 1 stor spsk. salt. Kom alle rodfrugter og krydderier i en passende stor gryde og læg torskestykkerne oven på. Hæld vand på så det lige dækker og en ½ kop eddike samt 1 spsk. salt. Bring vandet rask i kog og skru så ned for blusset, så det blot simrer i 15 minutter. Måske skal der skummet for proteiner (det hvide skum), når kogelagen bruges til saucen. Medens saucen laves ligger torsken i kogevandet og trækker - dog max. 5 til 10 minutter.

Kom smør i en gryde og smelt det uden, at det brunes. Kom mel i lidt efter lidt under konstant omrøring. Nu spædes der op med kogelage og lidt mælk/fløde, stadigvæk under kraftig omrøring. Find en - for dig - passende konsistens og kog saucen op i et par minutter under omrøring. Kom 2 spsk. fiskesauce og 100 g fiskesennep i og rør det sammen. Det må ikke koge mere for så taber senneppen sin smag.

Små fine kartofler koges i 20 minutter i letsaltet vand og pilles. Manden laver fisken og saucen og konen piller kartoflerne, der er jo arbejdsfordeling de fleste steder.

Servering: Server torsken med din egen favorit pynt. Jeg synes selv, at peberrod og capers er nok til det fine torskekød.

Pynt: Måske lidt grønt dild over kartoflerne.

Drikkelse: En kold øl og en god dram må være sagen.

Tip: Ægte klipfisk kan laves efter samme opskrift, når først torsken er udvandet. I Portugal/Spanien laves en ret som kaldes Bacalhau. Se opskrift nedenfor. Der er også en anden form for tørret torsk Stokfisk.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source

Tilbage til siden, hvor du kom fra.