De bedste Orientalske karry koteletter i fad med ananas

Indkøbsliste for 4 voksne personer

4 svinekoteletter med skaft, hvis det ønskes
4 skiver ananas fra dåse, gem saften
2 dl ananas saft fra dåsen
250 g champignon eller kantareller, skæres i skiver
1 rød peberfrugt, skæres i strimler
½ rød chili peber hakket fint
4 fed hvidløg hakket fint
2 dl vand
1 hønsebouillon terning
2,5 dl fløde
4 - 6 spsk. olivenolie
1 - 2 spsk. smør
2 spsk. hvedemel
2 spsk. Karry
Salt og peber fra møllen

Løse ris til 4 personer:
4 dl Basmati ris, 6 dl vand og 1 tsk. Salt. Skyl risene i lunkent vand. Kog dem i en gryde med låg i 22 minutter ved svag varme. Beregn tiden fra det tidspunkt vandet koger - skru ned for varmen og lad risen simrer i 22 minutter. Lad risen trække under låg væk fra kogepladen. Bruges en anden ris sort, læs kogetiden på pakken.
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 82
De bedste Orientalske karry koteletter i fad med ananas
De bedste Orientalske karry koteletter i fad med ananas

Fremgangsmåde uden ansvar: Bland 2 spsk. mel, 1 spsk. karry, 1 tsk. salt (vær varsom med salt, når der bruges bouillon) og 1 tsk. frisk kværnet peber i en plastpose og ryst godt. Kom 1 kotelet i posen ad gangen og ryst godt, så blandingen fordeles på koteletten. Gentag for resten af koteletterne. Brun koteletterne i olivenolie på panden i nogle minitter på hver side og læg dem så i et ovnfast fad med plads til tilbehør. Brug resten af olivenolien senere til ananas, champignon og de 3 krydderfrugter.

4 Skiver ananas brunes på begge sider på panden og lægges over koteletterne. De rensede og små champignon/kantareller ristes på panden i nogle minutter. Læg dem over koteletterne. Til sidst ristes den røde peberfrugt, chili peber og hvidløg i olivenolie i nogle minutter. NB: Brug den samme pande og den skal ikke rengøres.

For nu skal karryen brændes af på panden med lidt smør. Kom smør på panden og lad det bruse op, herefter kommes 1 spsk. karry på og der røres rundt. Panden koges af med saften fra ananas og vand med en hønsebouillon. Fløden tilsættes og saucen får et kort opkog. Hældes derefter i fadet og stilles i en 200 °C forvarmet ovn i ca. 40 minutter.

Servering: Fadet sættes på bordet sammen med 4 varme tallerkner og en skål Basmati Ris.

Pynt: Der er vel ikke andet end hakket/plukket frisk koriander, som gør det, nu når det skal være en orientalsk middagsret.

Drikkelse: En god rødvin er sagen. Jeg brugte en Californisk rødvin Woodpeak Hills Zinfandel fra 2021. Men en kold "Pilsner Urquell" vil også være en naturlig ting til denne ret.

Tip: Gør det til en oplevelse og brug økologiske fritgående grise. Kødet er mørt og smagsfuldt, måske lidt dyrere, men det er det værd.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.