Krondyrkølle i net med Waldorfsalat

Indkøbsliste for 4 voksne

1 krondyrkølle i net 800 g
1 lille rødløg, hakket meget fint
1 fed hvidløg, hakket meget fint
150 g svampe mix (Østershatte, Brune champignon)
150 g grønne druer u. sten
150 g friske tranebær
3 spsk. rapsolie el. olivenolie
2 spsk. smør
4 cl Cognac el. Whisky
2 cl Fino Sherry
2 til 3 dl bouillon (hønsefond)
2 til 3 dl piskefløde
Sukker, Salt og Peber fra møllen

Tilbehør:
Waldorfsalat og tyttebær
4 stilke bladselleri i små tern
1 stort Belle de Boskoop æbler i små tern eller
2 syrlige æbler fra haven
200 g grønne, modne vindruer u. kerner halveret
100 g valnøddekerner nogle knuste
2,5 dl Cremefraiche 38 %
2 tsk. vaniljesukker eller honning
1 knivspids salt
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 131
Krondyrkølle i net med Waldorfsalat
Krondyrkølle i net med Waldorfsalat"

Fremgangsmåde uden ansvar: Krondyrkøllen optøs, skylles under rindende koldt vand, aftørres godt i et viskestykke og overhældes med et lille glas Sherry på det ildfaste fad. Gnid derefter krondyrkøllen med salt, sukker og peber. Varm rapsolie og smør op i stegegryden og brun køllen på alle sider. Kom løg, hvidløg, druer, tranebær og de tør-ristede svampe i gryden. Hæld Cognac eller Whisky i gryden og kom straks et låg på. Lad dampene virke i tre minutter, så kødet bliver mørt. Det er et gammelt jæger tricks, om det virker, må du selv finde ud af. Det skader ikke.

I mellemtiden er ovnen blevet opvarmet til 180 °C. Sæt køllen på et ildfast fad og steg køllen færdig i ovnen i ca. 35 til 40 minutter eller til en kernetemperatur 62 °C. Gryden med frugterne laves til en god sauce med lidt bouillon (hønsefond), piskefløde og Sherry. Og smag til med Salt og Peber fra møllen og måske lidt Sherry vineddike / sukker.

Servering: Serveres med Waldorfsalat, tyttebær og hvidekartofler.

Pynt: Waldorfsalat og tyttebær: Waldorfsalat bliver lavet på flere måder, men så bliver den kaldt ved et andet navn. Min opskrift er den originale fra 1896 på Waldorf Hotel i New York. På den tid blandede man gerne flødeskum og cremefraiche for at få en mindre fedtfattig dressing.

Drikkelse: Jeg har valgt en Italiensk rødvin Valpolicella Superiore Ripasso 2019, som Føtex havde på tilbud her op til Jul, 6 flasker for 300,00 kr. Den går fint til juleanden og / eller flæskestegen. Åbn blot flasken dagen før og giv den ilt.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.