Brug de fine "små" sommertorsk til denne ret
800 g torskefilét (ca. 2 - 3 mellem store sommertorsk) 1 dl jomfru olivenolie 2 tsk rørsukker 2 stk appelsiner (kun saften) 1 stk lime (saft og skal) 4 stk skalotteløg i strimler 2 stk hvidløg hakket 1 stk fennikel i tynde skiver 6 stk kviste timian 1 tsk spidskommen (knuses i morter) Salt og hvid peber. Smør til fadet. 400 g blandede salater efter årstiden - det er jo sommer: radicchio, hjertesalat og julesalat hvis du kan få det. 1 kop blandede, snittede krydderurter så som koriander, persille, dild og purløg. Eller brug din egen opskrift. |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 6
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Rens og filitér torsken, men lad skindet sidde på. Tænd ovnen på 140 grader. Drys torskefiléterne med salt og hvid peber og læg dem i et smurt ovnfast fad med skindsiden opad. Bag torsken til det kan lade sig gøre at pille skindet af i et snuptag. Alt efter tykkelse tager det mellem 6 til 10 min.
Limen skoldes og skallen rives, saften presses ud. Bland limeskal, limesaft, appelsinsaft, jomfru olivenolie, timian, hvidløg, skalotteløg, fennikel og spidskommen i en gryde og bring det i kog. Smag til med salt, hvid peber og rørsukker. Hæld den varme lage over torsken og lad den trække et par timer på køkkenbordet, hvis du skal spise den her og nu. Ellers kan du sætte fadet i køleskab, og så lade torsken trække til næste dag. Anret salaterne og krydderurterne på et stort fad og fordel fisk og grøntsager fra marinaden over salaterne. Brug marinaden som dressing hertil. Tilbehør: Friskt, groft brød spises til retten. Dryp brødet i dressingen. Drikkelse: Koldt glas hvidvin, eller en kold øl. |