Moussaka med torsk eller moussaka med hakket lammekød

Indkøbsliste for 4 voksne

Fisk
1 bagekartoffel, skåret i tynde skiver på langs
1 aubergine, skåret i tynde skiver på langs
1 courgette, skåret i tynde skiver på langs
6 spsk. olivenolie til stegning af frugterne

600 g torskefileter
2 spsk. olivenolie til stegning af torskefileterne og
1 stort løg, hakket og
4 fed hvidløg, hakket

1 dåse hakkede tomater, næsten uden væde
½ lille dåse tomatpuré
4 spsk. Thai Xing Fu sød chili sauce
½ dl hvidvin
1 dusk frisk oregano
Smag til med salt, peber og stødt spidskommen

Til den hvide sauce
50 g smør og 50 g hvedemel og ½ l mælk
60g revet parmesan ost
1 æggeblomme
1/4 tsk. revet muskatnød
Lam
1 bagekartoffel, skåret i tynde skiver på langs
1 aubergine, skåret i tynde skiver på langs
1 courgette, skåret i tynde skiver på langs
6 spsk. olivenolie til stegning af frugterne

500 g hakket lammekød
2 spsk. olivenolie til stegning af lammekød og
1 stort løg, hakket og
4 fed hvidløg, hakket

1 dåse hakkede tomater, næsten uden væde
½ lille dåse tomatpuré
4 spsk. Thai Xing Fu sød chili sauce
½ dl. rødvin
1 dusk frisk mynte
Smag til med salt, peber og stødt spidskommen

Til den hvide sauce
50 g smør og 50 g hvedemel og ½ l mælk
60g revet parmesan ost
1 æggeblomme
1/4 tsk. revet muskatnød
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 73
Moussaka med torsk eller lammekød
Moussaka med torsk eller lammekød

Fremgangsmåde uden ansvar: Lad det være sagt med det samme, selv om opskrifterne ser næsten ens ud, er der en stor forskel i smagen, men begge opskrifter smager fremragende. Fremgangsmåden er næsten ens.

Forvarm ovnen til 180 grader. Skyld auberginen og courgetten i koldt vand og tør dem af i køkkenrulle og skær dem i tynde skiver på langs. Pres lidt citron over. Citron indeholder C-vitamin, der fungerer som en antioxidant og gør, at aubergine og courgette skiverne ikke bliver mørke. Skræld bagekartoflen og skær den i tynde skiver på langs. Nu skal de tre frugter forsteges på en pande i olivenolie og det kan være en fordel at stege dem hver for sig. Start med 1. lag: Kartoffel. - 2. lag: Aubergine. - 3. lag: Courgette. Drys skiverne med lidt salt, når de er stegte.

Fisk:
Pil og hak løg og hvidløg, svits det i 2 spiseskefulde olivenolie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater næsten uden væde, tomatpuré, oregano og hvidvin under omrøring. Lad det hele simre utildækket på svag varme i 5 minutter. Rør jævnligt. Smag til med salt, peber og stødt spidskommen. Tilsæt tilsidst Thai Xing Fu sød chili sauce - smag til efterhånden.

Torskefileterne drysses med lidt salt og peber og steges meget kort på en varm panden i olivenolie. Ca 30 sec. på hver side. Herefter samles moussakaen på følgende vis:

I et olivenolie smurt ovnfast fad lægges 1. lag: Kartoffel, herover fiskefilet og tomatsauce. 2. lag: Aubergine, herover fiskefilet og tomatsauce. 3. lag: Courgette, herover fiskefilet og tomatsauce.

Lam:
Pil og hak løg og hvidløg, svits det i 2 spiseskefulde olivenolie i en gryde. Tilsæt hakket lammekød og brun det over medium varme under omrøring. Smag til med salt, peber og stødt spidskommen. Når kødet er brunet og væsken er fordampet tilføj hakkede tomater næsten uden væde, tomatpuré, mynte og rødvin under omrøring. Lad det hele simre utildækket på svag varme i 15 minutter. Rør jævnligt. Tilsæt tilsidst Thai Xing Fu sød chili sauce - smag til efterhånden.

I et olivenolie smurt ovnfast fad lægges 1. lag: Kartoffel, herover lammekøds-tomatsauce. 2. lag: Aubergine, herover lammekøds-tomatsauce. 3. lag: Courgette, herover lammekøds-tomatsauce.

Bechamelsauce:
Smelt derefter smørret i en gryde over medium varme. Tag gryden fra varmen og rør melet i. Fortynd med mælk under kraftig omrøring og øg varmen så saucen koger i 2 minutter. Pas på den ikke brænder på. Gryden tages af varmen og sættes til afkøling, hvorefter en æggeblomme røres i. Smages til med salt, peber og muskatnød.

Riv osten og pisk den i den hvide sauce, hæld den hvide sauce over retten med Fisk eller Lam. Bages i ca. 20 til 30 minutter ved 180 grader. Hvis overfladen bliver for mørk, læg et stykke alufolie over de sidste 5 til 10 minutter.

Servering: Serveres med en tomatsalat, et godt brød (sur brød med kommen) og en god hvidvin/rødvin.

Pynt: Frisk oregano er sagen til fisk og måske rejer bagt med de sidste 10 minutter. Frisk mynte er sagen til lam.

Drikkelse: Samme hvidvin/rødvin som er brugt til retten.

Tip: Andre typer af mager fisk kan også anvendes.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source

Tilbage til siden, hvor du kom fra.