Fisk
600 g torskefileter 2 auberginer, skåret i skiver 2 spsk. olivenolie til stegning af løg 4 spsk. olivenolie til stegning af auberginer 4 fed hvidløg, hakket 1 stort løg, hakket 1 dåse hakkede tomater (næsten) uden væde 1 lille dåse tomatpuré 4 spsk. Thai Xing Fu sød chili sauce 1 glas hvidvin 1 dusk frisk oregano Smag til med salt, peber og stødt spidskommen Til den hvide sauce 50 g smør og 50 g hvedemel og ½ l mælk 60g revet parmesan ost 1 æggeblomme 1 knivspids eller 2 muskatnød |
Lam
500 g hakket lammekød 2 auberginer, skåret i skiver 2 spsk. olivenolie til stegning af løg og lammekød 4 spsk. olivenolie til stegning af auberginer 4 fed hvidløg, hakket 1 stort løg, hakket 1 dåse hakkede tomater (næsten) uden væde 1 lille dåse tomatpuré 4 spsk. Thai Xing Fu sød chili sauce 1 glas rødvin 1 dusk frisk mynte Smag til med salt, peber og stødt spidskommen Til den hvide sauce 50 g smør og 50 g hvedemel og ½ l mælk 60g revet parmesan ost 1 æggeblomme 1 knivspids eller 2 muskatnød |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 73
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Lad det være sagt med det samme, selv om opskrifterne ser næsten ens ud, er der en stor forskel i smagen, men begge opskrifter smager fremragende. Fremgangsmåden er næsten ens.
Forvarm ovnen til 200 grader. Skær auberginerne i (tynde) skiver og pres en citron over. Lemond indeholder C-vitamin, der fungerer som en antioxidant og gør at aubergine skiverne ikke bliver mørke. Drys skiverne med salt i en si, dæk til med en tallerken og en vægt. Lad det stå et køligt sted i ½ time for at dehydrere auberginerne. Fisk: Pil og hak løg og hvidløg, svits det i 2 spiseskefulde olivenolie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater (næsten) uden væde, tomatpuré, oregano og et glas hvidvin under omrøring. Lad det hele simre utildækket på svag varme i 5 minutter. Rør jævnligt. Smag til med salt, peber og stødt spidskommen. Tilsæt tilsidst Thai Xing Fu sød chili sauce. Lam: Pil og hak løg og hvidløg, svits det i 2 spiseskefulde olivenolie i en gryde. Tilsæt hakket lammekød og brun det over medium varme under omrøring. Smag til med salt, peber og stødt spidskommen. Når kødet er brunet og væsken er fordampet tilføj hakkede tomater (næsten) uden væde, tomatpuré, mynte og et glas rødvin under omrøring. Lad det hele simre utildækket på svag varme i 15 minutter. Rør jævnligt. Tilsæt tilsidst Thai Xing Fu sød chili sauce. Smelt derefter smørret i en gryde over medium varme. Tag gryden fra varmen og rør melet i. Fortynd med mælk under kraftig omrøring og øg varmen så saucen koger i 2 minutter. Pas på den ikke brænder på. Gryden tages af varmen og sættes til afkøling. Slyng aubergine skiverne og tør dem grundigt i et viskestykke. Varm 4 spiseskefulde olivenolie på panden og steg skiverne, indtil de er gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. En anden mulighed er at friturestege dem i rapsolie. Fisk: Aubergine skiverne lægges tag delte i bunden af et ovnfast fad. Torskefileterne lægges over og fisken dryppes med lidt citron. Løg og tomat blanding fordeles over auberginer og torsk. Lam: Aubergine skiverne lægges tag delte i bunden af et ovnfast fad. Bland kød saucen over. Riv osten og pisk det i den hvide sauce sammen med æggeblommen, hæld den hvide sauce over de lagdelte auberginer med Fisk eller Lam. Bages i ca. 30 minutter ved 200 grader. Hvis overfladen bliver for mørk, læg et stykke alufolie over det sidste kvarter. Servering: Serveres med salat, et godt brød (sur brød med kommen) og en god hvidvin/rødvin. Pynt: Frisk oregano er sagen til fisk og måske rejer bagt med de sidste 10 minutter. Frisk mynte er sagen til lam. Drikkelse: Samme hvidvin/rødvin som er brugt til retten. Tip: Andre typer af mager fisk kan også anvendes. |