Indkøbsliste for 4 voksne personer
Fisken 1 kg multe filet med skind men uden fiskeskæl 1 dusk dild 1 dusk persille 4 kviste timian 1 kvist salvie 2 klatter smør 1 tsk. salt ½ citronsaft 1 spsk. olivenolie Safran saucen 1 dl. hvidvin 1 dl. fiskebouillon 1 dl. piskefløde 50 g smør 1 knivspids safran Saucen smages til med salt og hvid peber citronsaft og lidt sukker Tilbehør 1 kg små nye kartofler Saute af: Sommerløg, kryddertomater, fennikel, sød peberfrugt og bladselleri |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 57
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Det første du må gøre er at fange en multe, som er stor nok til 4 personer. Den jeg brugte her til 2 personer vejede 1,75 kg og var 52 cm, nok til 2 personer, efter den blev fileteret.
Skælrens fisken med en sløv kniv fra hale til hoved og skær den op i bugen. Tag indvolde ud og rens bugen omhyggeligt for blod og det sorte skind i bugen og skær derefter hovedet af. Med en meget skarp kniv skæres nu den ene filet af på oversiden af ryg benet. Fisken vendes og den anden filet skæres af ryg benet. Fileterne renses for brystbenene og kanterne renses så de 2 fileter ser pæne ud. Fiskeaffaldet - det du skære fra - koges op i ca. 2 dl vand til en fiskebouillon tilsat lidt salt. I et passende ildfast fad lægges krydderurterne og fisken lægges med kød siden ovenpå. Kød siden har inden fået et drys salt. På skindsiden hældes lidt olivenolie, citronsaft og 2 klatter smør. Lad gerne fisken hvile overdækket med film i køleskab et par timer inden den bages i ovnen. Når du skal til at tilberede saucen og tilbehøret, tager du fisken ud af køleskabet og sætter den i en 220 grader varm ovn i ca. 30 minutter. Tiden afhænger af fiskens størrelse og om den kommer lige fra køleskabet. Safran saucen laves således: Hæld hvidvin og fiskebouillon med lidt safran i en gryde og kog ind til det halve. Tilsæt piskefløde og giv et kort opkog. Tilsæt koldt smør under omrøring og smag saucen til med salt, hvid peber, citronsaft og sukker. Sauter grøntsagerne i smør over svag varme. Pas på de ikke bliver for brune, for det skal ikke være brune løg til bøf. Servering: Anret fisken som på billedet til højre. Pynt: Du kan bruge resten af krydderurterne. Drikkelse: Brug gerne resten af den samme hvidvin, som du brugte til saucen. Tip: Fanger du ikke en multe, så kan du bruge en ørred eller laks i stedet for. |