2 til 3 kg friske muslinger i skal 1 stk løg 4 fed hvidløg 1 stk rød hot chilipeber 1 stk porre 2 stk gulerødder 1/4 selleri og 1 fennikel 1 stk 2 cm frisk ingefær ½ citron eller lime 1 bdt frisk persille eller dild 10 stilke safran eller 1 tsk gurkemeje 100 g smør 1/4 l piskefløde 1/2 fl tør hvidvin salt og hvid peber Tilbehør: Hvidløgsbrød efter behag |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 13
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Du kan selv plukke dine muslinger til eget forbrug, men husk det skal være på et sted, hvor vandet er rent og uden giftige alger i sommerperioden. Ingen kloakudløb eller åudløb i nærheden. På Fødevarestyrelsens website kan man følge de giftige alger i De Danske Farvande. Ellers køber du friske muslinger hos din fiskehandler.
Muslingerne børstes og skylles under vand, "skægget" fjernes med en kniv. Hvis nogle af muslingerne er åbne bankes på skallen for at se, om de lukker sig. Hvis ikke kasseres de. Tag en pæn, stor gryde, som kan sættes på bordet, og hæld hvidvin, saft af den halve citron eller lime, 1 tsk salt og muslingerne i. Kog straks retten til muslingerne har åbnet sig, og tag straks gryden af varmen. De muslinger, der endnu er lukkede, kasseres. Hak løg, hvidløg, rød chili, porre, gulerødder, selleri, fennikel og ingefær og sauter af i smør. Tilsæt safran eller gurkemeje. Væden fra muslingerne sigtes over grøntsagerne, og det hele gives et opkog. Tilsæt piskefløden og lad det simre i ca. 10 minutter. Tilsæt muslingerne, smag til med salt og hvid peber, drys med hakket persille eller dild. Servering: Sæt gryden på bordet. Brug varme suppetallerkner, ske og gaffel samt skylleskåle med varmt vand og citronskiver. Server hvidløgsbrød til retten. Tip: Hvis du ikke bruger fennikel så hæld et lille glas pernod i gryden sammen med grøntsagerne, det giver en Fransk smag. Drikkelse: Koldt glas kraftig, Fransk hvidvin. Måske en kølig Riesling. |