1,2 kg oksehale afskåret i leddene 3 spsk. olivenolie og 20 g smør 1 spsk. hot paprika 2 oksebouillon terninger Sort peber fra møllen 2,5 liter vand og 1/4 flaske rødvin Suppevisk 2 store kviste timian 4 stilke persille 4 laurbærblade 1 rød hot chilipeber Grøntsager 2 løg 2 porrer 1 helt hvidløg 2 gulerødder 2 persillerødder 2 pastinakker 1 lille knoldselleri 1 lille dåse koncentreret tomatpure 1 dåse flåede tomater med chili Grøntsager 2 løg 2 porrer 1 helt hvidløg 2 gulerødder 2 persillerødder 2 pastinakker 1 knold selleri eller bladselleri 1 lille dåse koncentreret tomatpure 1 dåse flåede tomater med chili Til servering 1 dl Madeira 4 æg kogt smilende 5 til 6 minutter Hvidløgs flute Smag til med salt og peber fra møllen 1 dåse/pakke cocktailpølser |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 111
|
Fremgangsmåde uden ansvar: I Påsken 2017 skal jeg til Varde Å og prøve fiskelykken for fjerde gang. I år tror jeg, det bliver koldt, så jeg vil overraske mine fiske venner med en Hot Oksehalesuppe.
1. trin: Varm olien og smørret i en stor gryde. Krydr oksehalerne med hot paprika. Kom nu oksehale stykkerne i gryden og steg fra alle sider kortvarigt, men kraftigt. Kom halvdelen af de rensede og fint hakkede grøntsager i gryden sammen med suppegrønt. Steg ved høj temperatur lige indtil løgene er lysebrune. Hæld vand og rødvin i og bring i kog igen. Derefter sættes varmen til medium temperatur. Krydr med oksebouillon, tomatpuré, flåede tomater, peber og salt efter smag. 2. trin: Nu simrer oksehalerne 2 til 3 timer i suppen indtil kødet kan løsne sig fra benene. Tag hale stykkerne op af suppen. Kødet skæres i terninger og befries bedst muligt for fedt og sener. Hæld suppen gennem en sigte uden grøntsagerne kommer med i gryden og kasser grøntsagerne. Resten af de rensede og fint hakkede grøntsager kommes i gryden og koges i 20 minutter, hvorefter kødet kommes i gryden og varmes igennem igen. Smag til med salt, peber og Madeira Servering: Halve smilende æg og hvidløgsflute går godt til suppen. Tip: Hvis suppen koges dagen før, har du mulighed for at køle den helt af, så er det nemmere at fjerne fedtet. Kog kød og grønsager mørt og si suppen. Pil kødet fra benene og sæt det i køleskabet. Skum suppen for fedt næste dag, inden den varmes op med kød og de friske grønsager og koges godt igennem. Her kan jeg anbefale at tilsætte en dåse/pakke cocktail pølser, hvis man ønsker mere fylde til fisketuren. Jeg brugte de let røgede fra Rema, der tilfældig var på tilbud denne dag. |