800 g rødspættefileter 1 stk rødløg 1 stk fed hvidløg 1 stk madæble 2 cm frisk ingefær 1 stk courgette (squash, zucchini,squash) 1 stk porrer 1 lille dåse tomatpuré 1 spsk rosen paprika 1 knsp hvid peber 1 tsk salt 1 bdt persille hakket til drys 40 ml vand og 160 ml kokosmælk 1 lille fiskebouillonterning Tilbehør: 1 kg kartofler til mos eller 8 bagekartofler 1 bdt purløg 100 g smør |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 7
|
Først lidt facts: Squash, Zucchini og Courgette er den samme urt, men blot tre forskellige navne. Det første navn Squash anvendes i USA og det andet navn Zucchini i Italien og det sidste Courgette i Frankrig.
Fremgangsmåde uden ansvar: Rens dine friske rødspætter (fladfisk) og filéter dem, eller tø filéterne op, hvis du køber frossen fisk. Drys med salt, hvid peber og persille. Fold fiskefiléterne. Skræl og hak løg og hvidløg. Skyl og skær porre, æble, ingefær og gourgette i terninger. Skræl evt. æblet, hvis det er "grimt". Bland "det grønne" og fordel blandingen i et smør smurt ildfast fad. Læg filéterne som vist på billedet lidt overlappende hinanden ovenpå blandingen. Bland nu tomatpuré, rosen paprika, kokosmælk og vand med fiskebouillon og hæld det over filéterne. Retten tilberedes i en varmluft ovn på 180 til 200 °C i 35 - 40 minutter. Ovnen skal være varmet op. Tilbehør: Server retten med kartoffelmos eller bagte kartofler. Pynt med hakket purløg. Tip: I stedet for gourgette kan man bruge porer, hvis gourgette ikke kan skaffes. Drikkelse: Koldt glas hvidvin, eller en kold øl. |