2 pighvar ca. 1 kg per stk. 1 økologisk citron i skiver 2 dl hvidvin Chardonnay 300 g smør 1 fed hvidløg i skiver Salt og sort peber fra møllen Friske krydderurter Dild Oregano Timian Persille Løvstikke Basilikum Til servering 1 kg nye danske kartofler 20 hvide asparges Klaret smør |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 113
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Denne ret skal laves i ultimo maj eller primo juni, hvor nye danske kartofler og hvide asparges er til at købe for "penge". Pighvarren er også fed og lækker og med rogn. Rens pighvarrerne for indvolde - lad rognen blive i fisken - skrab overside og underside af for slim. Men lad hoved og alle finner sidde på. Lav et dybt snit på oversiden langs rygbenet og snit skindet hele vejen rundt om hovedet og finnerne. Jeg brugte en skalpel, men en meget skarp kniv kan også bruges.
Brug den brede og kraftige stanniol, som lægges i et ovnfast fad. Drys salt og peber i bunden, læg en pighvar over, drys pighvarren med salt og peber. Nu fordeles de friske krydderurter, citronskiver, hvidløgsskiver og smørklatter over fisken. Til sidst hældes ca. 1 dl hvidvin over fisken. Pak stanniolen om fisken og sæt den i en 180 °C forvarmet ovn i ca. 40 minutter. Anvender du en større pighvar - 2 kg, skal tiden øges til 60 minutter. Nye danske kartofler - frisk opgravet - renses med handsker med knopper på, se opskrift Nr. 1 og hold markøren over billedet. Kom kartoflerne i kogende let saltet vand og kog dem i 16 minutter. Hvide asparges skrælles dybt og 3 cm af bunden skæres af. Kom asparges i kogende let saltet vand og kog dem i 12 minutter. Kartofler og asparges afdryppes på køkkenrulle, lægges på et fad og sættes på bordet. Servering: Sæt fadet med pighvarren på bordet og værten skærer for, værtinden fordeler kartofler og asparges på tallerknerne. Klaret smør hældes over og der pyntes med grønt. Drikkelse: Den samme hvidvin - Chardonnay - serveres afkølet til retten. Tip: En stor rødspætte kan laves på samme måde, men ovn tiden kan variere alt efter størrelse på fisken. |