Pork Pancetta Italian Bacon is salted 5 to 7 days in the fridge 1 to 1.5 kg Pork Belly, kind of pork between ribs and loin 1st time RUB per 1 kg of meat is used 40 g Salt 20 g Brown sugar 5 g = 1 tsp. Pepper, black 3 g = ½ tsk. Chili pepper, Cayenne pepper hot 2nd time RUB per 1 kg of meat is used 14 g = 1 tbsp. Salt, fine 7 g = ½ tbsp. Brown sugar 10 g = 2 tsp. Black pepper 5 g = 1 tsp. Hungarian paprika, sweet 5 g = 1 tsp. Nutmeg 5 g = 1 tsp. Chili pepper, Cayenne pepper hot 5 g = 1 tsp. Garlic powder 2 pcs. Bay leaves, finely cut Alternative spices for Panacetta 2nd time RUB 5 g = 1 tsp. Thyme, dried 5 g = 1 tsp. Juniper, crushed 5 g = 1 tsp. Fennel seeds, crushed 5 g = 1 tsp. Coriander seeds, crushed 5 g = 1 tsp. Paprika, smoked 5 g = 1 tsp. Fenugreek powder |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 135
|
Først lidt facts: Pancetta er et krydret, lufttørret og hærdede stykke kød, som Italienerne laver, og som vi vil kalde bacon. Der er den forskel, at pancetta ikke er røget, jeg har dog hørt om røget pancetta, så måske skulle man prøve dette næste gang. Pancetta kan spises utilberedt i tynde skiver på brød og med øl eller vin til. Pancetta laves faktisk på to måder: Flad som vi kender vores bacon med svær på eller som en roulade, der er rullet og bundet, men uden svær på.
Fremgangsmåde uden ansvar: Køb et godt stykke svinekød uden ben - svinebryst eller ribbensteg uden ridser i sværen, hvor fordelingen af kød og fedt er til fordel for kød. Vægten ikke under 1 kg og ikke over 2 kg. Du skal jo have det i dit køleskab i næsten en måned, for det er den tid, det tager at modne en god Pancetta. Start her: 1. Trin: 1. gangs RUB gnides godt ind i kødet, der lægges på et skærebræt som stilles skråt i køleskabet i 5 til 7 dage til afdrypning. Start med at lægge kødsiden op og vend skærebrættet 180 grader hver dag. Hver anden dag vendes kødet om, så kødsiden kommer ned. Væden fjernes hver dag. 2. Trin: Efter 7 dage tages kødet ud og overskydende salt børstes af. Kødet vaskes forsigtigt af med vineddike / øl / vin - ½ glas - er passende for 1 til 1,5 kg kød. Lav et hul i det ene hjørne og træk en snor igennem til ophængning i køleskab. Tør kødet godt af og gå til næste trin. 3. Trin: 2. gangs RUB gnides godt ind i kødet, og Pancettaen hænges op ved rum temperatur i 24 til 48 timer. Herefter gå til næste trin. 4. Trin: Pancettaen hænges nu i køleskab ved ca. 5 til 7 °C og RH ca. 70% de næste 21 dage. Herefter gå til næste trin. 5. Trin: Pancettaen er nu klar til at blive spist i tynde skiver. Servering: Som en "tør snack" til en kold øl. Tip: Prøv det til morgenmad i stedet for bacon, spejlæg og Pancetta. |