1000 g pangasius filet fra dybfrost, det er 4 stk.
1 citron 1 bdt. persille 1 lille bdt. salvie 5 spring løg 100 g smør 2 tsk. salt 2 tsk. sukker ½ tsk. mild karry 1 spsk. Dijonsennep 1 spsk. rapskimolie ½ tsk. peber Tilbehør: 1 kg nye Danske kartofler og ½ kg hvide asparges Hollandaisesovse købt eller hjemmelavet |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 51
|
Fremgangsmåde uden ansvar: De nye Danske kartofler skylles og skrabes med en handske. Se billedet under Syv "seje" stegte sild. Hvide asparges skrælles med en kartoffel kniv og de nederste 3 til 4 cm skæres bort. Spring løg renses og skæres i mindre stykker. Krydderurter skylles og hakkes. Fisken tøs langsomt op i køleskab - 12 timer - eller på køkkenbordet - 6 timer - og skylles i koldt vand, tørres af i køkkenrulle og lægges i et ovnfast fad smurt med rapskimolie.
Drys fisken med spring løg, salt, mild karry, peber og lidt citronsaft. Rør smør blødt med persille, salvie og Dijonsennep. Læg smørklatter over fisken. Dæk fadet med folie og sæt fisken i en forvarmet ovn på 225 °C i 30 minutter. Kog de nye Danske kartofler i let saltet vand i 15 minutter. Aspargesene koges i let saltet og sukkeret vand i 10 til 15 minutter. Alt efter tykkelsen på aspargesene. Servering: Fisken, kartoflerne og de hvide asparges anrettes på en tallerken som vist her på billedet oven for. Pynt: Persille er godt som pynt, men lidt frisk koriander passer også godt. Drikkelse: En kold hvidvin passer godt til retten. Tip: Kan du ikke skaffe Pangasius filet, så prøv med en anden mager fisk. Gedde, aborre, sandart, torsk, lange, sej - ja der er mange af slagsen. Men tiden i ovnen kan være en anden. |