Koldhævet Pizza dej til bunden
500 g Hvedemel med højt indhold af Gluten For eksempel: Tipo 00 hvedemel, Amo Manitoba hvedemel eller Durum hvedemel 330 g Lunkent vand (330 ml) 10 g Gær 1 tsk. Sukker 1 spsk. Olivenolie 1 spsk. Oregano (tørret) 10 g Kosher salt eller Læsø salt Pizza ingredienser Tomatsauce: 1 ds. Hakkede tomater 1 dl Olivenolie 1 Nævefuld frisk basilikum med stilke 1 spsk. Oregano (tørret) 1 spsk. Tomatpuré 2 Fed hvidløg 1 tsk. Sukker 1 tsk. Hvidvinseddike 1 tsk. Kosher salt eller Læsø salt Fyld: Salsiccia en god krydret og saftig italiensk pølse af svinekød Pancetta en italiensk saltet og krydret fersk bacon Guanciale en italiensk bacon af svinekæber Mozzarella Ost: Bøffelmælksmozzarella i vand er den bedste til pizza Kan du ikke skaffe den, så brug: Komælksmozzarella i vand Brug IKKE toppingsost fra pose, det branker |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 143
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Forbered dejen 2 dage før den skal bruges. Start med at veje alle ingredienser af. Hæld vandet i en skål og kom gæren i med sukker, olivenolie og oregano. Rør godt indtil gæren og sukkeret er opløst. Saltet kan nu tilsættes under omrøring. De nævnte salte opløses hurtigt. Derefter tilsættes melet lidt ad gangen under konstant omrøring med en dejkrog. Der skal æltes godt indtil dejen er smidig og ikke for klæg. Derfor skal man måske bruge mere eller mindre mel, end der er beskrevet ovenfor.
Koldhævning: Når dejen er færdig lægges den i en ren skål med lidt drysset mel og et fugtigt viskestykke over. Sættes i køleskabet og koldhæver fra 36 til 48 timer. Når dejen skal bruges, tages den ud af køleskabet 4 timer før. Tilberedning: Pizzadejen deles i 4 portioner foldes et par gange og æltes lidt og flades ud med håndfladen - UDEN brug af kagerulle for så trykkes luften ud af dejen og den bliver ikke luftig og sprød - øv dig i at svinge den rundt i luften, som du sikkert har set, at de professionelle kokke i Italien gør. Flad som en bagt pandekage - Uden huller - monteres pizzadejen med fyldet: Først smøres et tyndt lag Tomatsauce på, dernæst et passende lag af de udvalgte Kødsorter og til sidst den gode Mozzarella Ost. Bagning: Pizzaen sættes på en "Pizzasten" og med en "Pizzaspade" føres den ind i ovnen og bages indtil den er bagt. Det er nu, at man skal holde øje med den, for den skal drejes rundt flere gange, så den bliver bagt hele vejen rundt. Jeg skulle hilse fra Thomas - ejer af Pizza ovnen - og sige, at Øvelse gør mester. Varmen i ovnen er ca, xxx °C og det tager ca. y minutter. Jeg vender tilbage med data. Pynt: Med friske basilikums blade. Man kunne også lægge nogle grønne og sorte oliven på tallerkenen sammen med et par syltede, grønne og stærke jalapenos. Husk det skal være de ægte sorte oliven og ikke grønne oliven, som er farvet sorte. SNYD. Drikkelse: En god italiensk rødvin så som Chianti og Amarone, som er til at betale. Brunello og Barolo er i den dyre ende, men passer godt til en superlækker hjemmelavet pizza. Men valget er dit. Tip: Salt dræber gæren, så derfor skal man bruge lunkent vand og komme gæren i med sukker, olivenolie og oregano først. Lad gæren blive opløst og rør indtil sukkeret er opløst og vent 5 minutter inden saltet kommes i. Derefter tilsættes melet lidt ad gangen under konstant omrøring med en dejkrog. Rør mindst 5 til 10 minutter for at gøre dejen smid. Der findes mange mel typer til Pizza dej og til mange priser. Et produkt som CAPUTO har tre typer: Nuvola Super pizzamel (lilla pose), Pizzeria Blå pizzamel (blå pose) og Cuoco Rød pizzamel (rød pose). Ikke altid let at finde i supermarkerne. Jeg brugte Durum hvedemel og fik nogle sprøde bunde, samt ros fra fruen i huset. |