400 g Oksekød hakket min 12% fedt 400 g lammekød hakket min 12% fedt 2 løg fint hakket 2 fed hvidløg presset 1 spsk. Paprika røget 1 spsk. Paprika sød 1 tsk. Spidskommen hel, stødt Peber fra møllen 1 tsk. salt 1 Chili peber, rød hakket fint 1 spsk. Koriander frø hele Eller: 1 Korianderblade hakket fint 1 Persilleblade hakket fint 1 til 2 spsk. Olivenolie til stegning Et godt brød efter eget valg Den samme fars kan bruges til Cevapcici
men bland så et æg i farsen. Giver sprødhed og samler farsen. Form fingerformede pølser og steg dem på grillen eller på panden. Den samme dejlige salat og brød spises til. Kødet pensles med olivenolie, når de vendes. |
Tilbehør Shopska Salat: 4 solmodne kryddertomater på stilk 1 stor agurk eller 4 skoleagurker (de små agurker) 4 forårsløg 1 til 2 hovedsalat (iceberg- el. rumænisalat) 1 rød chilipeber 1 grøn chilipeber 16 grønne eller sorte oliven 1 dåse Feta ost i tern eller 1 tør Feta ost til rivejern 1 bundt hakket persille Dressing: 3 dele olivenolie og 1 del Heidelberg æblecider- eddike, salt og frisk kværnet sort peber Cevapcici på grill |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 117 |
Fremgangsmåde uden ansvar: Bruges hel koriander, spidskommen og peber skal disse stødes meget fint i en morter inden de blandes med paprika og salt.
Okse- og lammekød blandes i en passende stor skål sammen med krydderierne og løg og hvidløg. Kan du lide smagen af frisk koriander skal du ikke bruge hele koriander frø. Bland i stedet for frisk persille og frisk koriander (en lille håndfuld), hak det meget fint og bland det kødet. Lav det om formiddagen og stil skålen i køleskab til aften, hvor bøfferne formes og grilles. Form 4 bøffer af 800 g kød så hver person får en saftig bøf på 200 g. Grilles ved indirekte varme over grill briketter 4 til 5 minutter på hver side. Pensel bøfferne med olivenolie nogle gange, når de vendes. Jeg vil vende tilbage med tiden, som jeg brugte i min grill. 4 minutter på hver side. Shopska salat: Skær tomaterne i kvarte stykker. Skræl agurken og skær den i tern. Forårsløgene skæres i små skiver og salaten skæres i mindre strimler. Chilipeber og oliven skæres i meget små skiver. Persillen hakkes. Fetaosten kan købes i tern eller hele stykker som så rives hen over salaten. Serveres enten i en stor skål eller portionsanrettet. Olivenolie, æblecidereddike og salt hældes/drysses først over ved serveringen. Juster selv hvor stærk du vil gøre salaten med chilipeber, tages kernerne ud bliver salaten ikke så stærk (hot). Servering: Ude i det fri omkring grillen en lun aftenstund. Pynt: Der er vel ikke andet end hakket persille, som gør det. Hæld godt med dressing på salaten og dyp brødet heri. Drikkelse: En god rødvin er sagen. Jeg fandt en fransk rødvin Cabernet-Syrah fra Brugsen. NB: Hvis du ikke lige har en grill klar, kan du med stor held stege bøfferne på panden i olivenolie og smør. |