600 g frisk, kogte rejer pillede eller købte rejer i lage 2 ds. 400 ml Kokosmælk 2 dl Grøntsags bouillon 4 dl Hvidvin 4 Fed hvidløg, fint hakket 1 Rød peberfrugt, fint skåret i tern 1 bdt. Forårsløg, fint snittet eller 1 løg eller 1 porer 4 cm Ingefær, skrællet og i små tern 1 Gulerod, skrællet og i små tern 1 - 2 spsk. Sambal Oelek Chili 1 spsk. Fiskesous 1 spsk. Sojasous 2 spsk. Lime saft 2 spsk. Ekstra jomfruolivenolie Salt og peber fra møllen Tilbehør/Pynt efter eget valg: Koriander, persille, kørvel, basilikum eller purløg Et godt grovbrød er velegnet |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 124
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Start med at koge hvidvinen ind til det halve, medens rejerne pilles eller rejerne i lagen drypper af. Grøntsagerne renses og snittes som skrevet står ovenfor.
Kom derefter kokosmælk og grøntsagsbouillon op til hvidvinen i gryden og tilsæt Sambal Oelek Chili og lad det småsimre i 2 til 5 minutter, medens grøntsager svitses i olien. Kom grøntsagerne op i gryden og lad det simre i 5 minutter. Tag gryden af varmen og tilsæt rejerne. Smag til med fiskesauce, sojasauce, limesaft, salt og peber. Rejerne må ikke koge for så bliver de seje. Servering: Find et godt grov brød efter egen smag og server det til retten. Pynt: Drys med de krydderurter, som du bedst kan lide. Drikkelse: Brug gerne den samme hvidvin som blev kogt ind. Tip: Kan du ikke finde Sambal Oelek Chili, brug så tørrede chiliflager og lidt tomatpure for farvens skyld. Koger du selv friske rejer og piller dem, så kog skallerne i 5 minutter i 2,5 dl vand. Vandet sies og bruges til grøntsags bouillonen. |