Indkøbsliste for 4 voksne personer
500 g "Kæmpe Tiger Rejer" 500 g "Greenshell Mussels" 3 spsk. olivenolie 2 tsk. rød karrypasta 1 stort løg 4 fed hvidløg 1 ds. hakkede tomater 5 cm frisk ingefær 1 rød chilipeber 1 dusk dild eller koriander til pynt Fiskebouillon efter denne recept 2 liter vand 4 Knorr terninger fiskebouillon 2 spsk. Bong Touch of Taste fiskefond 1 gulerod 1 persillerod 1 rødbede 1 pastinak |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 58
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Rød karrypasta svitses i olien på en pande eller gryde. Hakket løg, hvidløg, rød chilipeber og ingefær tilsættes og svitses med i 2 minutter under omrøring. En dåse hakkede tomater tilsættes og det hele gives et kort opkog. Afkøl massen medens fiskebouillonen tilberedes.
Kom 2 liter vand i en stor (PÆN) gryde sammen med fiskebouillon terningerne, gulerod, persillerod, rødbede og pastinak. Rodfrugterne er først renset, skrællet og skåret i rustikke stykker. Kog det hele i 10 til 15 minutter. Blend grøntsagerne og rodfrugterne til en meget fint masse og kom det op i gryden med fiskesuppen. Giv et kort opkog på 2 minutter og kom derefter rejer og muslinger i suppen. Det må ikke koge mere, da rejerne så bliver seje. Varm det blot stille og roligt igennem i ca. 5 minutter. Servering: Sæt den pæne gryde på bordet og retten serveres med et godt brød til. Pynt: Du kan bruge resten af krydderurterne. Vælg enten dild eller koriander. Ikke begge slags. Drikkelse: En mousserende vin vil passe til suppen. Tip: Suppen kan gøres mere "blød", hvis den jævnes med piskefløde inden rejer og muslinger kommes i. |