800 g Rødfiske fileter 2 pk. frost fra Netto 4 Skrællekartofler 4 Gulerødder 1 Persillerod 1 Pastinak 1 Bundt forårsløg eller 1 til 2 Porrer 4 tsk. Fiskesauce 4 tsk. Østersauce 2 dl. Hvidvin 2 dl. Piskefløde Hvidløgs olivenolie/vindruekerneolie til stegning af fisken 1 Lille bundt frisk klippet timian Salt og peber fra møllen Tilbehør: Et godt brød efter egen smag er velegnet til at dyppe i saucen |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 125
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Rødfiskene optøs i pakken natten over i køleskab og og tages først ud 1 time før tilberedningen. Lægges på et fad med skinsiden nedad og drysses med lidt salt og peber fra møllen.
Alle grøntsager rengøres og skrælles, kartoflerne skæres i tynde skiver, gulerødder, persillerod og pastinak i tynde staver. Forårsløg eller porer skæres skråt i lidt bredere skiver. Et ovnfast fad smøres godt med hvidløgs olivenolie/vindruekerneolie og alle grøntsager fordeles heri med kartoflerne nederst, som lige har fået lidt salt. Hæld fiskesauce, østersauce, hvidvin og piskefløde på. Sættes i en forvarmet ovn på 180 °C i ca. 1 time. Nu tilberedes fisken på stegepanden i olivenolie eller vindruekerneolie. Læg fisken med skinsiden nedad i den varme olie og steg i ca. 5 minutter og skru så ned for varmen. Hold fisken nede med en paletkniv, så der er god kontakt med stegepanden. Så bliver skindet sprødt. Når kødet er hvidt er fisken stegt. Fisken vendes og steger kun 10 sekunder på kødsiden. Herefter lægges fisken ovenpå grøntsagerne med skinsiden nedad. Drys med fint klippet timian. Det hele sættes igen i den varme ovn i ca. 10 minutter. Tages ud og er klar til servering. Servering: Find et godt brød efter egen smag og server det til retten. Pynt: Drys med lidt mere fint klippet timian. Drikkelse: Brug gerne den samme hvidvin som blev brugt til fisken. Tips: Har du ikke olien med hvidløg, så kom et par hakket fed hvidløg i retten. |