2 dåser sardiner a 120 g i olivenolie - Føtex har dem 3 til 4 pæne kartofler skrælles og snittes i stave 1 stort løg snittes fint 1 til 2 fed hvidløg rives 50 g smør til panden og til fadet 3 æg 100 g revet Le Gruyere ost revet over fadet 1 bundt purløg eller persille 2 tomater i skiver Salt og peber fra møllen Alternativ: Brug *Fish Sauce i stedet for salt i æggeblandingen Salt og peber fra møllen sættes på bordet sammen med et godt brød. |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden Opskrift Nr. 150 Sardin kartoffelæggekage med Gruyere ost Jeg køber ind til at lave retten i nærmeste fremtid |
Fremgangsmåde uden ansvar: Skræl kartoflerne og snit dem i mindre stave. Kog dem møre i let saltet vand ca. 12 til 14 minutter. Medens kartoflerne koger ristes løg og hvidløg i smør let gyldne, tilsæt lidt *salt (Fish Sauce) og peber. Når kartoflerne er kogte tages de op af kogevandet og afdrypper i en si. Smør et ildfast fad med rigeligt smør i bunden og på siderne. Læg halvdelen af kartoflerne i fadet. De ristede løg og hvidløg fordeles over kartoflerne.
To dåser sardiner i olivenolie åbnes og sardinerne moses i en skål med en gaffel og fordeles over kartofler, løg og hvidløg. Resten af kartoflerne fordeles jævnt over sardinerne. Slå 3 æg ud en skål, kom en kop piske fløde ved sammen med *salt (Fish Sauce) og peber. Pisk fyldet og hæld det i fadet. Riv 100 g Schweizerost - Gruyere ost - over fyldet. Sæt fadet i en 200 °C forvarmet ovn i ca. 20 minutter skru ned for varmen til 180 °C og bag videre i ca. 20 minutter. Servering: Pynt med purløg eller persille og et par skiver tomat inden servering. Drikkelse: Giv en kold øl til med en god Porse Snaps. Tip: Vælg de bedste sardiner i en god olivenolie og brug så meget af olivenolien fra dåserne i retten, som du synes om. |