Krydret skaldyr med noodler

Indkøbsliste for 4 voksne personer

1 kg friske, danske blåmuslinger i skal eller
4 ds. Bornholmske røgede muslinger i lage
600 g rå dybfrossen sorte tigerrejer
250 g Go-Tan noodler
2,5 dl organic coconut mælk eller 2,5 dl piskefløde
100 g cashews nødder - salt ristes og hakkes i mindre stykker
20 g sesamfrø - salt ristes sammen med cashews nødder
6 spsk. Svansø ekstra koldpresset jomfruolivenolie
1 gulerod i små tern
1 porre eller/og 2 forårsløg i små skiver
2 skalotteløg hakkes fint
2 fed hvidløg hakkes fint
1 rød peberfrugt i små tern
1 lille broccoli hoved i små bidder (kun hovedet ikke stilken)
2 dl hvidvin helst tør. Eller den du severer til maden
1 til 2 spsk. Chu-Chum real chili sauce fås i "Hot" og meget "Hot"
1 spsk. salt til ristede cashews nødder og sesamfrø
1 bundt frisk persille eller koriander til pynt
Brød efter eget valg. Dyp det i "sovsen"
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 65
Krydret skaldyr med noodler
Krydret skaldyr med noodler

Fremgangsmåde uden ansvar: Hvis tigerrejerne er dybfrossen, skal de optøes først i et dørslag (si), så væden løber fra. Bruges friske, danske blåmuslinger i skal, så følg opskriften på pakken. Jeg brugte Bornholmske røgede muslinger i lage for familiens skyld.

Rens, skyl og tør grøntsagerne. Gulerod, porre, forårsløg, skalotteløg, hvidløg, peberfrugt og broccoli skæres i passende små stykker og steges let i jomfruolivenolie i en gryde ca. 5 minutter. Kom de sorte tigerrejer i og steg videre til de bliver røde igen ca. 5 minutter. Tilsæt hvidvin, coconut mælk eller piskefløde og de salt ristede cashews nødder og sesamfrø. Det hele dampes under låg i 5 minutter under svag varme. De sidste 3 minutter med de Bornholmske røgede muslingerne.

Anvendes danske blåmuslinger i skal, så følg anvisningen på pakken. Efter tilberedningen hældes muslingerne i et dørslag og derefter tilsættes de retten.

I mellemtiden koges 2 l let saltet vand. Når vandet koger kommes noodlerne i og gryden tages fra varmen, når vandet koger op igen og henstår i 10 minutter under låg. Der omrøres i gryden så noodlerne separeras fra hinanden. Hældes derefter i et dørslag (si), så væden løber fra. Kom de varme noodler på et fad og pynt med grønt.

Servering: Sæt fadene på bordet og giv et godt brød til retten. Hvidløgs flûte går godt til retten. Dyp det i "sovsen".

Pynt: Persille og koriander vil være egnet hertil. Persille og piskefløde - Coconut mælk og koriander.

Drikkelse: En tør god kølig hvidvin.

Tip: Hvis man har egnede gryder/pander vil det gøre sig at lave retten heri og severe den direkte på bordet fra gryden/panden.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.