1 kg friske, danske blåmuslinger i skal eller
4 ds. Bornholmske røgede muslinger i lage 600 g rå dybfrossen sorte tigerrejer 250 g Go-Tan noodler 2,5 dl organic coconut mælk eller 2,5 dl piskefløde 100 g cashews nødder - salt ristes og hakkes i mindre stykker 20 g sesamfrø - salt ristes sammen med cashews nødder 6 spsk. Svansø ekstra koldpresset jomfruolivenolie 1 gulerod i små tern 1 porre eller/og 2 forårsløg i små skiver 2 skalotteløg hakkes fint 2 fed hvidløg hakkes fint 1 rød peberfrugt i små tern 1 lille broccoli hoved i små bidder (kun hovedet ikke stilken) 2 dl hvidvin helst tør. Eller den du severer til maden 1 til 2 spsk. Chu-Chum real chili sauce fås i "Hot" og meget "Hot" 1 spsk. salt til ristede cashews nødder og sesamfrø 1 bundt frisk persille eller koriander til pynt Brød efter eget valg. Dyp det i "sovsen" |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 65
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Hvis tigerrejerne er dybfrossen, skal de optøes først i et dørslag (si), så væden løber fra. Bruges friske, danske blåmuslinger i skal, så følg opskriften på pakken. Jeg brugte Bornholmske røgede muslinger i lage for familiens skyld.
Rens, skyl og tør grøntsagerne. Gulerod, porre, forårsløg, skalotteløg, hvidløg, peberfrugt og broccoli skæres i passende små stykker og steges let i jomfruolivenolie i en gryde ca. 5 minutter. Kom de sorte tigerrejer i og steg videre til de bliver røde igen ca. 5 minutter. Tilsæt hvidvin, coconut mælk eller piskefløde og de salt ristede cashews nødder og sesamfrø. Det hele dampes under låg i 5 minutter under svag varme. De sidste 3 minutter med de Bornholmske røgede muslingerne. Anvendes danske blåmuslinger i skal, så følg anvisningen på pakken. Efter tilberedningen hældes muslingerne i et dørslag og derefter tilsættes de retten. I mellemtiden koges 2 l let saltet vand. Når vandet koger kommes noodlerne i og gryden tages fra varmen, når vandet koger op igen og henstår i 10 minutter under låg. Der omrøres i gryden så noodlerne separeras fra hinanden. Hældes derefter i et dørslag (si), så væden løber fra. Kom de varme noodler på et fad og pynt med grønt. Servering: Sæt fadene på bordet og giv et godt brød til retten. Hvidløgs flûte går godt til retten. Dyp det i "sovsen". Pynt: Persille og koriander vil være egnet hertil. Persille og piskefløde - Coconut mælk og koriander. Drikkelse: En tør god kølig hvidvin. Tip: Hvis man har egnede gryder/pander vil det gøre sig at lave retten heri og severe den direkte på bordet fra gryden/panden. |