Skidne æg i sennepssovs med plukket torsk

Indkøbsliste for 4 voksne

8 æg
800 g torskefile eller en
2 kg frisk fanget torsk
1 stort løg
1 porrer
4 nelliker
2 fed hvidløg
4 laurbærblade
1 rød chilipeber
2 spsk smør
2 spsk mel
1 bundt purløg
4 spsk groft fiskesennep
1 liter fiskebouillon
salt og hvid peber

Brød: Efter eget valg eller
Böhmische semmel knödel
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 80
Skidne æg i sennepssovs med plukket torsk
Skidne æg i sennepssovs med plukket torsk

Fremgangsmåde uden ansvar: Du kan vælge at lave retten af resterne fra kogt torsk med sennepssauce, eller helt fra bunden, som opskriften her. Begynd med at fange din torsk, eller gå til fiskehandleren og købe en frisk torsk. Rens torsken og skær den over i passende stykker. Kom stykkerne i kogende vand, som er tilsat nogle krydderurter efter eget valg, samt salt og peberkorn. Når vandet koger op igen, skrues der helt ned for varmen, og fisken simrer i 10 til 20 minutter. Små stykker fisk 10 minutter og store stykker fisk 20 minutter.

Tag fisken op og køl den af. Fiskesuppen ca. 1 liter sies og bruges som bouillon til sennepssaucen. Pil torskekødet fri for ben og skind, når den er afkølet. Fiskesuppen koges lidt ind med et løg stukket med nelliker, hvidløg og laurbærblade. Hvis du vil forbedre suppen, kom lidt hvidvin i. 2/3 vand og 1/3 hvid vin.

Fiskesaucen: Smelt smørret i en gryde og kom melet i under omrøring. Lad det bage lidt inden fiskesaucen hældes på under kraftigt piskning. Find en passende konsistens og kog saucen op i 1 til 2 minutter. Kom fiskesennep i og smag til med salt og hvid peber. Saucen må ikke koge mere for så taber fiskesenneppen sin kraft.

Det rene fiskekød vendes i saucen og får lidt varme, inden det hældes over 8 smilende æg (kogt i 8 minutter) i et serveringsfad.

Servering: Fadet sættes direkte på bordet og serveres med et godt brød til. Eventuel mine Böhmische semmel knödel vil passe vildt godt til sennepssaucen. Eller små nye Danske kartofler, når de dukker op i april/maj.

Pynt: Drys med hakket purløg i rigelige mængder.

Drikkelse: En kold øl og en varm snaps gør godt.

Tip: Som nævnt ovenfor kan resterne fra kogt torsk med sennepssauce forøges dagen efter med kogte æg eller pocherede æg.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source

Tilbage til siden, hvor du kom fra.