Slethvar dampet over rodfrugter på panden

Indkøbsliste for 2 voksne

2 Slethvar fileter uden overskind og ben
200 g Flæskesvær skåret i små tern
400 g Flæskesvær skåret i små tern
50 g Svinefedt og 50 g andefedt/gåsefedt
1 Løg 3 fed hvidløg og 3 rosmarin kviste
200 g Spisekastanjer uden skal og skåret i små tern
100 g Karl Johan svampe skåret i tern
4 stk. Skalotteløg mellem store snittet fint
30 g Smør
3/4 dl Vermouth
2 - 3 dl Kyllingebouillon, kraftig
1/4 Citronsaft
1/2 Bundt persille
Zanetti ost: Pecorino til drys. Option
Vær varsom med salt, osten er også salt
Salt og peber fra møllen

Confiteret Flæskesvær:

Flæskesværen laves på følgende vis: Skær flæskesværen ud i meget små tern og kom dem op i en gryde med lidt svinefedt og andefedt eller gåsefedt. Rist sværene i tern under svag varme ca. 85 °C til 90 °C den første time. Derefter kan temperaturen hæves til 100 °C. Sværen må ikke blive sort, så det kan godt tage 3 time eller mere. Gem dem til retten beskrevet herunder. Confiteret flæskesvær kan fryses og bruges senere i sauce til mange retter. Jeg kom et løg, 3 fed hvidløg og nogle kviste rosmarin i efter en time.
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 144
Hele slethvar klar til at lægge over rodfrugterne, når de er færdig stegte. For en børnevenlig ret brug fileter.
Hele slethvar klar til at lægge over rodfrugterne, når de er færdig stegte. For en børnevenlig ret brug fileter.

Fremgangsmåde uden ansvar: Når du har lavet de confiteret flæskesvær, er det tid til at begynde på denne ret. De kan laves dagen før eller flere dage før, da de kan opbevares på køl eller frost.

Kom lidt smør på panden og steg skalotteløg gyldne. Hæld Vermouth over og kom spisekastanjer på panden og rist dem lidt. Herefter kommes kyllingebouillon og Karl Johan svampe på panden. Smag til med salt og peber fra møllen samt lidt citron saft.

Skru lidt op for varmen og læg de 2 fiskestykker med skind siden nedad over rodfrugterne. Læg låg på panden og kog videre i 6 til 8 minutter indtil fisken har fået nok. Afhænger af tykkelsen på fileten.

NB: Mine slethvar på billedet er ikke fileter, men hele fisk med ben og underskind. Det er fordi, jeg kan håndtere at spise fisk med ben og jeg synes, at det smager bedre. Jeg vil lige nævne, at jeg steger fisken på skind siden i nogle minutter før den lægges på rodfrugterne. Skal det være en børnevenlig ret, så brug fileter. Tiden her er opgivet til fileter.

Når fiskefileterne har fået nok, tages de af panden. Skru op for varmen, kom smør på og kog ind. Persille røres i og ost drysses over (option).

Servering: Læg en fiskefilet på en tallerken med en portion rodfrugter rundt om.

Pynt: Friske persille blade og et par citronskiver.

Drikkelse: En god hvidvin fra Chile som egner sig til fisk, kunne være en Santa Rita 120 Chardonnay årgang 2021. Ca. 60,00 DKK per flaske. Server den vel afkølet.

Tip: "Gourmet Gåse Fedt fra Gråsten Fjerkræ" 250 g. Bruger du ikke det hele, kan du lave en god krydderfedt med halv svinefedt og løg. Kan du ikke skaffe Karl Johan svampe, kan du bruge almindelige champignon og tilsæt nogle tørrede Karl Johan svampe. Knus først de tørrede Karl Johan svampe i en morter inden de tilsættes.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.