500 g hakket oksekød gerne 12% fedt 2 spsk. olivenolie 2 store løg 4 fed hvidløg 2 stænger bladselleri 1 stor rød peberfrugt 1 1/2 dl tør rødvin (den du vil drikke til maden) 2 oksekødsbouillonterninger 4 store, modne, hakkede tomater 2 dl tomatpastasauce m. chili 2 spsk. tomatpure 2 spsk. Oyster Sauce (Østerssauce) eller 2 spsk. Worcestershire Sauce 2 stk. laurbærblade 1 spsk. oregano, tørret 1 spsk. basilikum, tørret 240 g spaghetti pasta, tørret vægt Der bruges 60 gram spaghetti per person 2,4 liter kogevand Der bruges 1 liter vand per 100 g spaghetti 24 g Salt til kogevandet Der bruges 10 g salt per 1 liter vand 1 kop kogevand fra spaghetti gemmes til at justere retten med til sidst Salt og Hvidpeber? Pas på med salt! Der er salt i bouillonterninger |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 139
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Start med at rense og tilberede alle grøntsager. Hak løg, hvidløg, bladselleri og rød peberfrugt i små tern. Kom olivenolie i en gryde og varm op til en god varme og kom så grøntsagerne i. Steg dem til løgene er blevet klare - det tager ca. 3 minutter. Herefter plukkes kødet i små stumper fra pakken og kommes op i gryden. Brun kødet og fordel det med en grydeske i mindre stykker medens det steger - det tager ca. 8 minutter.
Nu skal grøntsagerne og kødet tilsættes noget væde og krydderier. Hæld vin, oksekødsbouillonterninger, hakkede tomater, tomatpastasauce, tomatpure, Oyster Sauce, (eller Worcestershire Sauce), laurbærblade, oregano og basilikum i gryden og fordel krydderierne godt i retten. Se efter, at der er nok væde til at simre under låg i ca. 30 minutter, hvis ikke tilsæt noget vand. De sidste 10 minutter simre retten uden låg, det er her spaghettien koges. 2,4 liter vand afmåles og bringes i kog i en stor gryde. Når vandet koger kommes 24 gram salt i vandet - 1 stor spsk. groft salt er 24 g - og herefter den afmålte spaghetti. Læs på pakken hvor længe den skal koge. Den jeg brugte skulle koge i 9 minutter. Spaghettien hældes op i en si, men husk at gemme 1 kop kogevand til senere. Den kogte og drænede spaghetti blandes op i bolognese saucen. Bland godt og vurder om konsistensen er for tør, for så er det nu, du skal spæde med lidt kogevand. Husk, at både oksekødsbouillonterninger og kogevand indeholder salt, så kom ikke noget ekstra salt i. Servering: I dybe tallerkner med ske og gaffel. Pynt: Pyntes med revet ost og lidt friskt plukket basilikum efter smag. Drikkelse: Brug samme rødvin, som kom i retten. Tips: I opskriften står spaghetti, men man kan også bruge pasta. Læs blot på pakken, hvor lang kogetiden er for al dente pasta. |