Stegt pighvar eller slethvar med rodfrugter

Indkøbsliste for 4 voksne

Kender du forskel på en pighvar og en slethvar?

1 kg pighvar eller slethvar med skind
4 spsk jomfru olivenolie
100 g smør
1 stk løg
10 stk forårsløg
4 fed hvidløg
1 stk persillerod eller persille
1 lille selleri eller bladselleri
2 stk gulerødder
1 stk citron eller lime
4 cm frisk ingefær
1 kvist timian
1 kvist frisk koriander
salt, hvid peber og hot paprika
Tilbehør:
Groft brød eller hvidt brød efter behag
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 12
Her ser du alle råvarerne
Stegt pighvar eller slethvar med rodfrugter

Fremgangsmåde uden ansvar: Rens og filéter fisken. Du må gerne lade skindet sidde på. Eller få fiskemanden til det for du fanger ingen pighvar eller slethvar? Eller gør du? Begynd med rodfrugterne, rens dem og skær dem i skiver. Løg og hvidløg pilles og skæres i skiver. Læg løg, hvidløg og alle rodfrugter i et ovnfast fad, der er smurt med lidt smør. Læg citronskiver over og drys med timianblade, salt, hvid peber og hot paprika. Brug resten af smørret til at lægge over grøntsagerne.

Fadet sættes i en 180 °C - 200 °C varm ovn i ca. 30 til 40 minutter. Lige før rodfrugterne er færdige, steger du fisken, som lige krydres med salt og hvid peber, i jomfru olivenolie. Husk lige et snit over ryggen, så fisken ikke "krummer". Den bedste måde at stege filéterne på er på skindsiden, indtil kødet er hvidt og fast. Er filéterne meget tykke vendes de til sidst og får ca. 30 sekunder på kødsiden. Læg fisken over rodfrugterne og steg dem sammen de sidste 10 minutter i ovnen.

Servering: Anret grøntsager og filéter på 4 tallerkner. Brug den dejlige væde fra fisken til sauce og dyppelse af brødet.

Tip: Vil du bruge retten som en middagsret, kan du komme skiveskårne kartofler i fadet og juster med smør, salt og peber. Ovntid måske ekstra 5 til 10 minutter.

Drikkelse: Koldt glas kraftig hvidvin. Eller den gode Wiibroes årgangs øl 2001. Måske en Elephant øl fra Carlsberg.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.