Fisk 14 silde filéter 1 spsk. rugmel 3 spsk. hvedemel 2 tsk. salt Groft peber fra kværnen 250 g smør til stegning Eddikelage 3 dl eddike 1 dl vand 300 g sukker 2 løg (1 løg under kogning og 1 rødløg til pynt) 2 fed hvidløg 1 hot rød chilipeber 2 skiver citron 6 laurbærblade 10 hele peberkorn Tilbehør 500 g nye kartofler Persillesauce |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 1
|
Fremgangs måde uden ansvar: Kog først en lage af eddike, vand, sukker, laurbærblade og peberkorn. Når sukkeret er smeltet, kommes løgringe, hvidløg, chilipeber og citron skiver i. Bringes i kog og tages derefter af "ilden". Sættes nu til afkøling.
Kom rugmel, hvedemel og salt i en plastpose og ryst godt. Kom derefter fileterne i og ryst endnu mere. Steg fileterne gylden brune i smør under middel varme i nogle minutter (5 to 7 minutter). Den bedste måde at stege fileterne på er at stege på skindsiden indtil kødet er hvidt. Er fileterne meget tykke vendes de til sidst og får ca. 30 sekunder på kød siden. Lad fileterne køle af på et stykke køkkenrulle, så overskydende fedt drypper af. Den afkølede eddikelage hældes over de afkølede fileter og lad dem trække til næste dag i køleskab. Pynt med rå løgringe inden servering. Dette vil være en typisk frokostret. Som middagsret se under Tip. Tip: Spis dog de stegte sild den første dag, de smager pragtfulde. Derfor skal lagen og fileterne ikke køles helt ned. Lagen må godt være håndvarm. Server hertil nye kartofler med persillesauce. Servering: Brug tilbehør til de stegte sild efter eget ønske og årstid. Når de nye kartofler kommer, er det en pragtfuld spise kun med disse nye kartofler og koldt smør drysset med dild. Du kan med fordel skrabe de nye kartofler med disse handsker med knopper på. Køb dem i et byggemarked, koster ca. 60,00 kr. for 10 par. Drikkelse: En kold øl og en dram hører naturligvis til. Info: En god sild i mellemstørrelse vejer 165 g, så dine 7 sild vejer 1,15 kg og i renset tilstand og lavet til filet, bliver vægten 510 g. Et svind på 640 g eller 56 %. |