720 g friskhakket eller skrabet oksekød af bedste kvalitet - okseinderlår 1 stk. middel stort, finthakket skalotteløg 1 spsk. fintrevet peberrod 10 stk. finthakkede cornichoner 2 spsk. hakket kapers 2 spsk. finthakket persille 2 spsk. finthakket estragon 2 æggeblommer 1 spsk. sennep (Dijon eller Fuldkornssennep) 1 tsk. Hot, Rød Thaimix eller 10 dråber Tabasco. De modige tager 20 dråber 2 spsk. Lea & Perkins Worcestershire Sauce 2 cl. Cognac Salt og sort peber fra kværnen 4 friske æggeblommer til servering Tilbehør En salat efter eget valg pommes frites eller smørristet rugbrød eller valdnøddebrød (min favorit) |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 100
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Det er vigtigt at holde en god køkken hygiejne, når man bruger råt kød og æggeblommer i madlavningen. Tag en passende stor skål, hvor alle ingredienser kan røres sammen i. Jeg beregner 180 g oksekød per voksen person til en fredags "Dinner". Billedet ovenfor viser ingredienserne for 2 personer.
Læg det hakkede eller skrabet oksekød op i skålen. Hak ingredienserne som beskrevet ovenfor og kom det i skålen. Tilsæt 2 æggeblommer, sennep, Hot, Rød Thaimix (eller Tabasco), 2 cl. Cognac, salt og peber. Rør tataren grundigt sammen med en passende stor ske. Servering: Tag fire store tallerkener og pynt dem med skyllede og tørrede salatblade. Fordel tataren i fire lige store portioner og form en flad bøf med en fordybning i midten. Læg endnu en rå æggeblomme i fordybningen og drys lidt finthakket persille over. Server tatar bøfferne straks. Pynt: Finthakket persille eventuel en skål grøn salat vendt i olivenolie, estragoneddike og en klat sennep. Drikkelse: En god, stærk (Hot) tatar kræver en kold øl og isafkølet vodka. Så er du hjemme i Tatarernes rige. Eller en god Merlot rødvin fra 2008. Tip: Server nogle gode pommes frites eller smørristet rugbrød til retten. Jeg foretrækker et valnøddebrød, det virker bedst på denne ret. |