700 g laksefilet uden skind og ben 200 g torskefilet uden skind og ben Man kan også bruge: sej, lange eller anden hvid fisk fra havet 2 stk. forårsløg fint snittet 1/4 potte koriander. Alternativ persille 2 tsk. karry mild 1/2 tsk. tørrede chiliflager hot 2 spsk. sojasauce 2 spsk. fiskesauce 1 æg 1 spsk. hvedemel Groftsalt og peber fra kværnen Rapsolie og smør til stegning Tilbehør 1 kg nye Danske kartofler 2 dl remoulade sauce krydret med hot chili 1 citron - saften 1 agurk skåret i staver. Alternativ hvide asparges Jeg steger den første prøve på Thai Laksefrikadeller i mit udekøkken. Senere kommer der flere billeder af alle ingredienser og med stegetid. |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 121
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Laks og torsk hakkes groft med en skarp kniv. Derefter køres det gennem en kødhakker, food-processor eller stavblender. Fiskefarsen røres (piskes) sej med salt i 2 til 3 minutter. Forårsløg og korianderblade snittes fint og tilsættes fiskefarsen sammen med de øvrige ingredienser, som røres grundigt ind i fiskefarsen. Sæt skålen med den færdige fiskefars i køleskab i mindst 2 timer - gerne mere så smagen fordeler sig i farsen. Form fiskefrikadellerne i hånden med en spiseske og steg dem på panden i rapsolie og smør ved middel varme. Jeg bruger raffineret rapsolie, da det er mere neutral i smagen.
Hjemmelavet remouladesauce: 2 spsk. mayonnaise 1 dl yoghurt naturel 4 spsk. pickles 1 tsk. karry hot Nogle stænk Tabasco Sauce Salt og peber fra møllen Alle ingredienser blandes godt i en skål og smages til. Kan pyntes med forskellige urter og karse. Hvis den købte pickles er for grov, kan man give den lidt med stavblenderen. Servering: Nye Danske kartofler er et "Must", måske flankeret med hvide asparges. Det er en Maj / Juni ret. Hvis asparges undlades agurken. Pynt: Lidt friske korianderblade vil gøre gavn. Drikkelse: En kold øl vil gøre underværker i den varme sommertid. Tip: Enten hader man koriander eller også elsker man koriander. Hvis du hader koriander bytter du blot den ud med persille. |