Hot, Rød Thaimix:
2 røde og 2 grønne hot chilipeber 1 bundt frisk koriander 2 røde paprika 10 cm ingefær 10 fed hvidløg 3 mellem store løg 2 citrongræs 1 ds. stor tomatpure eller 2 små 1 spsk. korianderfrø 2 tsk. røget paprika 1 tsk. salt 4 spsk. vand og 4 spsk. olivenolie Sambal Oelek er et færdigt lavet produkt Fisk udskåret som fileter: 1 kg lys sej, eller mørk sej eller torsk efter behag 1 ds. 200 ml Yam-Yam kokosmælk 18% 2 spsk. Hot, Rød Thaimix se ovenfor 4 gulerødder i tynde skiver 1 bundt forårsløg 6 stk. (gem det grønne til pynt) 4 tomater skåret i skiver 2 spsk. olivenolie 2 spsk. Kikkoman Sojasauce 2 spsk. Santa Maria Fish Sauce lidt salt til at drysse på fisken |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 47
|
Fremgangsmåde uden ansvar for Thaimix: Du kan med fordel lave Hot, Rød Thaimix dagen før. Mængden ovenfor giver 8 poser med 2 store spiseskefulde Hot, Rød Thaimix, som kan fryses ned og bruges til andre retter, som skal smage af "NOGET". Se poserne ovenfor. Grøntsagerne renses og skæres i mindre stykker, hvor efter de kommes i en foodprocessor med de andre krydderier, vand og olivenolie. Blendes til en jævn og lind pasta.
Fremgangsmåde uden ansvar for Sej: Kom olivenolie i et ildfast fad med høje sider samt 2 spiseskefulde Hot, Rød Thaimix. Rør rundt og kom de meget fint snittede/skrællede gulerødder (jeg bruger en kartoffelskræller), forårsløg og tomat skiver i fadet. Hæld kokosmælken, sojasauce og fishsauce på og sæt fadet i en 220 °C forvarmet ovnen i 20 minutter. Tag fadet ud og kom brede strimler af fisken på grøntsagerne. Sæt fadet i ovnen igen og bag videre i ca. 15 minutter. Brug ikke salt i retten for det kommer fra Saucerne. Dog lidt salt på fisken. Servering: Serveres i dybe tallerkner med saucen, hvor i man dypper brødet. Kan med fordel serveres med ris om vinteren. Jeg brugte dog nye Danske kartofler her i juli. Pynt: Pyntes med det grønne fra forårsløgene og/eller frisk klippet koriander. Drikkelse: En kølig hvidvin er velegnet, hvis man ønsker øl, vil en Tuborg Pilsner gøre godt. Tip: Du kan med fordel lave en stor portion Hot, Rød Thaimix og fryse resten ned i portions poser a 2 spiseskefulde. Det kan bruges til sammenkogte retter af enhver art. Prøv også at udskifte fisken med kæmpe, optøede, afdryppede rejer. Rejerne er færdige på samme tid som fisken. Har du ikke lyst/tid til at lave Thaimix, kan du købe en Sambal Oelek Hot Chili Sauce, og bruge denne i stedet for. Gå ind på websiden og se alle de typer som findes. |