600 g store tigerrejer 20 stk. tykke, hvide asparges 3 til 4 spsk. citron olivenolie 1 pose mandelflager Salt og peber fra møllen Citron Krydderurter: Persille og/eller Timian og/eller Dild og/eller Basilikum og/eller Koriander (Thai opskrift) Brug din favorit krydderurt Tilbehør: Et godt brød efter egen smag er velegnet |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 126
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Start med at forberede aspargesene. De skrælles fra 2 cm under toppen (hovedet skrælles ikke) til bund med en velegnet skrællekniv. Jeg bruger en god kartoffelskræller. Bunden skæres fra ca. 1 til 2 cm op. Skær så hver asparges skråt i 3 til 4 stykker. Læg dem i meget koldt vand dryppet med lidt citronsaft medens rejerne renses.
Pil tigerrejerne men lad haleviften sidde. Rejerne lynsteges i 2 til 3 minutter i citron olivenolie. I mangel på citron olivenolie kan olivenolie bruges, men tilsæt så lidt citronsaft under stegningen. Læg rejerne til side medens aspargesene tilberedes. Lynsteg aspargesene i samme olie i 3 til 4 minutter. De skal have "bid". Kom mandelflager og tigerrejerne ved og steg endnu et kort øjeblik. Tilsmag med salt og peber og måske lidt mere citronsaft. Nu vælger du den krydderurt, som du bedst kan lide, hakker den fint og drysser den over retten lige inden den serveres. Servering: Find et godt brød efter egen smag og server det til retten. Pynt: Se ovenfor. Drikkelse: En kølig hvidvin er meget velegnet i sommervarmen. Tips: Har du ikke olien med citron, så kom et par citronskiver i retten under stegningen. Kan du ikke skaffe de store rå tigerrejer, så brug færdigkogte kæmperejer. Det letter madlavningen, da de blot skal i aspargesene i nogle minutter. |