Store tigerrejer med hvide asparges

Indkøbsliste for 4 voksne

600 g store tigerrejer
20 stk. tykke, hvide asparges
3 til 4 spsk. citron olivenolie
1 pose mandelflager
Salt og peber fra møllen
Citron

Krydderurter: Persille og/eller
Timian og/eller
Dild og/eller
Basilikum og/eller
Koriander (Thai opskrift)
Brug din favorit krydderurt

Tilbehør:
Et godt brød efter egen smag er velegnet
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 126
Store tigerrejer med hvide asparges
Store tigerrejer med hvide asparges. Her lavet for 2 personer

Fremgangsmåde uden ansvar: Start med at forberede aspargesene. De skrælles fra 2 cm under toppen (hovedet skrælles ikke) til bund med en velegnet skrællekniv. Jeg bruger en god kartoffelskræller. Bunden skæres fra ca. 1 til 2 cm op. Skær så hver asparges skråt i 3 til 4 stykker. Læg dem i meget koldt vand dryppet med lidt citronsaft medens rejerne renses.

Pil tigerrejerne men lad haleviften sidde. Rejerne lynsteges i 2 til 3 minutter i citron olivenolie. I mangel på citron olivenolie kan olivenolie bruges, men tilsæt så lidt citronsaft under stegningen. Læg rejerne til side medens aspargesene tilberedes.

Lynsteg aspargesene i samme olie i 3 til 4 minutter. De skal have "bid". Kom mandelflager og tigerrejerne ved og steg endnu et kort øjeblik. Tilsmag med salt og peber og måske lidt mere citronsaft.

Nu vælger du den krydderurt, som du bedst kan lide, hakker den fint og drysser den over retten lige inden den serveres.

Servering: Find et godt brød efter egen smag og server det til retten.

Pynt: Se ovenfor.

Drikkelse: En kølig hvidvin er meget velegnet i sommervarmen.

Tips: Har du ikke olien med citron, så kom et par citronskiver i retten under stegningen. Kan du ikke skaffe de store rå tigerrejer, så brug færdigkogte kæmperejer. Det letter madlavningen, da de blot skal i aspargesene i nogle minutter.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.