Torskegratin på en ny måde

Indkøbsliste for 4 voksne

600 g torskefilet uden skind og ben
1 dl piskefløde
1 hel æg
Revet skal af en halv økologisk citron
1 til 2 små spidskål eller 1 stor savojkål
3 spsk. olivenolie
Salt og peber
Revet muskatnød

Citroncreme
1½ dl piskefløde
1½ dl tør hvidvin
Revet skal af en halv økologisk citron
samt saften af den halve citron
½ tsk. stødt fennikelfrø
salt og peber
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 45
Torskegratin på en ny måde med laks i bunden
Torskegratin på en ny måde med laks i bunden

Fremgangsmåde uden ansvar: Torskefileterne skæres i mindre stykker og kommes op i blenderen. Blendes sej med lidt salt. Kom farsen op i en skål og rør piskefløden i lidt efter lidt. Rør så æg, salt, peber og citronskal i farsen. Må gerne stilles koldt i et par timer for at trække.

Farsen fordeles i fire smurte, ildfaste portionsforme og bages i vandbad 40 minutter ved 180 grader på nederste rille. Vandet skal boble inden farsen sættes ind, og tiden er lidt afhængig af din ovn. Se efter, at de er hævet og gennembagte. Brug en kødpind.

Kålen renses og snittes i mindre stykker, inden den kommes op i saltet, kogende vand. Bring i kog og lad kålen trække i 10 minutter. Der er slukket for varmen, medens kålen trækker. Hæld vandet fra og damp kålen i olivenolie lige før serveringen.

Citroncremen laves medens fisken bages og kålen trækker. Kog vin, piskefløde, citronskal, citronsaft og lidt anis pulver ind til en passende tyk konsistens og smag til med salt og peber. Du kan også bruge stødt fennikelfrø.

Servering: Anret på en varm tallerken. Først kålen der overhældes med citroncreme og oven på fisken, der tages ud af portionsformene, så bunden vender op ad. Drys kålen med muskatnød.

Pynt: Med lidt grønt. Friske korianderblade kan bruges, men ikke for mange.

Drikkelse: Den samme hvidvin bruges naturligvis til fisken.

Tip: Vil du lave retten ekstra fin, skulle du prøve at lægge et stykke røget laks i bunden af portionsformene. Tilpas de røgede laksestykker til bunden og kom fiskefarsen oven på. Resterne, der skæres fra laksen, blendes sammen med torsken. Server en god skive rugbrød til torskegratinen.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source

Tilbage til siden, hvor du kom fra.