Indkøbsliste for 4 voksne personer
4 pæne, store tunbøffer a 200 g 1 rød chilipeber i skiver 3 fed hvidløg hakket 50 g smør og lidt olivenolie lidt salt og peber på fisken Tomatsalat 6 store, modne tomater 6 forårsløg 1 pk. Mozzarellaost i saltlage ca. 250 g 4 spsk. olivenolie 4 spsk. vineddike lidt sukker, salt og peber 1 dusk basilikum blade 1 lille glas sorte oliven uden sten Ris til 4 personer 1 pk. Wakame tang til pynt på risen (frostvarer i Netto) |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 84
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Tunbøfferne dubbes af for væde og krydres med lidt salt og peber. Varm en pande op, kom først olivenolie på og derefter smør. Når smørret er bruset af kommes chilipeber og hvidløg på panden. Tunbøfferne lægges på, og de steger i ca. 1 til 1½ minut på hver side. Tunbøfferne må (skal) gerne være røde indeni.
Tomater og mozzarella skæres i skiver og lægges på en tallerken, så de overlapper. Snittet forårsløg drysses over. Dressingen lavet af olivenolie, vineddike, sukker, salt og peber hældes over lige inden serveringen. Pynt med basilikum og sorte oliven. Kog risen efter opskriften på posen. Pynt med grøn tang. Servering: Anret middagen på 4 tallerkner som vist ovenfor. Pynt: Risen pyntes med grøn Wakame tang (frostvarer i Netto). Tomatsalaten kan pyntes med sorte oliven uden sten. Drikkelse: Jeg brugte en kold Carlsberg. Men en kold Pilsner Urquell vil også være en naturlig ting til denne ret. Tip: Du må endelig ikke stege tunbøfferne ved for hård varme og heller ikke for længe. De vil i så fald blive for tørre i kødet. Kan du få Mozzarella af bøffelmælk, så vælg denne, men det er nok svært i Danmark. En anden mulighed kunne være røget mozzarella. |