4 stk. Friske tun bøffer 250 g Ægnudler (Rema 1000) 300 g Grønne asparges 1 spsk. Smagsneutral olie Dressing 1 stk. Økologisk citron 1/2 Bundt frisk purløg 1/4 Bakke karse 2 spsk. Oliven olie 1 spsk. Oyster Sauce 1 spsk. Fish Sauce Salt og peber fra møllen |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden Opskrift Nr. 148 Stegt tun med asparges og nudler |
Fremgangsmåde uden ansvar: Skyl citronen og riv skallen fint på rivejernet. Den hvide hinde på citronen skæres af og citron kødet skæres ud i trekanter eller i små tern. Fjern eventuel citronkerner. Klip purløg fint, klip karsen og bland det med olivenolie, citron skal og citron tern i en skål. Smag dressingen til med Oyster Sauce, Fish Sauce og (måske salt) og peber. (Husk på Fish Sauce er salt).
Kog ægnudlerne efter pakkens anvisning og hæld vandet fra. Hold ægnudlerne varme i gryden med låg på. Bræk bunden af de grønne asparges og kog dem i letsaltet vand i 2 minutter og hæld vandet fra. Hold aspargene varme i gryden med låg på. Krydr tun bøfferne med salt og peber og steg dem i en smagsneutral olie på en meget varm pande i 1 minut på hver side. Tjek tiden, hvis du steger dem meget mere, bliver de tørre. Inderst inde skal de være let røde. Servering: Vend ægnudlerne i dressingen. Fordel ægnudlerne på 4 tallerkner sammen med de grønne asparges. Læg en tun bøf ovenpå og server straks den varme ret. |