1 dåse tun i olie (eller vand) 200 g kutter-rejer dybfrost er bedst 1 til 2 romainesalat ½ agurk (skrællet) 1 rødløg eller salatløg 2 forårsløg 2 store, røde tomater ½ dåse Fetaost eller den Danske Apetina 1 pk. Tapas grønne og sorte oliven 4 skrabe æg, hårdkogte eller pocheret 8 spsk. jomfru olivenolie 6 spsk. æbleeddike 4 hvidløg ½ rød chilipeber (stærk) 8 små cherrytomater salt og lidt sukker (honning) i dressingen 1 bundt frisk persille 1 bundt frisk basilikum Brød efter eget valg: Gulerodsbrød med sesamkærner eller Rustic Baguette |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 64
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Start med at lave en dressing, bland jomfru olivenolie og æbleeddike i en skål. Kom fint hakket hvidløg, chilipeber, salt og sukker (honning) i. Halver cherrytomaterne og kom dem i skålen sammen med en pakke Tapas oliven og Fetaosten i tern. Lad dressingen trække nogle timer ved stuetemperatur.
Rens, skyl og tør grøntsagerne. Romainesalaten skæres i passende stykker og lægges i bunden af et fad. Nogle teskefulde af ovennævnte dressing hældes over. Agurkeskiver, forårsløg, tomatskiver og løgskiver lægges over i et pænt lag. Hæld resten af dressingen over med indhold. Fordel drænet tun over salaten - fordel drænet rejer over tunen. Fadet pyntes med 1/4 æg eller pocheret æg som vist her. Persille og basilikum drysses med rund hånd. Æggene drysses med salt. Lav rigeligt med dressing, så man kan dyppe brødet heri. Det må gerne være "Hot". Servering: Sæt fadet på bordet og giv et godt brød til tun/rejesalaten. Jeg brugte et Rustic Baguette brød varmet i ovnen nogle minutter. Til sandwich vil trekantede gulerodsbrød med sesamkærner, som også varmes i ovnen først, være velegnet, hvis der skulle blive noget tilovers. Pynt: Persille og basilikum vil være egnet hertil. Drikkelse: Sommer en kølig hvidvin. Vinter en god, let rødvin. Tip: "Salaten" kan bruges i en burger som en take away sandwich. |