Indkøbsliste for 4 voksne personer
4 pæne, store tunbøffer ca. 150 g per stk. ½ dl soya sauce ½ appelsin kun saften ½ citron kun saften 1 spsk. groft salt 1 spsk. brun farin 1 tsk. stødt korianderfrø ½ tsk. røget paprika ½ tsk. stødt chili Shopska Salat 1 Romani salat plukkes med fingrene 2 store modne tomater hakket groft 1 skrællet agurk i tern 6 forårsløg i skiver 1 grøn chili peber i små skiver 1 rød chili peber i små skiver 1 bundt persille hakket 1 lille glas oliven uden sten Feta ost revet Salt og sort peber Oliven olie og vineddike til dressing Tilbehør Små, nye kogte kartofler eller kogte ris med Citronsouce - Saucen farves med Gurkemeje ½ l grønsagsfond 40 g smør 40 g hvedemel ½ dl fløde ½ citron saft og revet skal af den hele citron 1 tsk. fiskesauce, salt og peber |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Opskrift Nr. 88
|
Fremgangsmåde uden ansvar: Bland alle krydderier til marinaden godt i en skål. Kom de 4 tun bøffer i en plastpose for madvarer og hæld krydderiblandingen i posen. Luk tæt for posen eller, hvis du har en vakuum maskine, sug luften ud af posen. Læg posen 2 timer i køleskabet for lufttom pose og 3 timer for alm. lukket pose.
Tag tun bøfferne ud og læg dem på et rent viskestykke eller køkkenrulle og dup dem tørre på hver side. Hvis du bruger køkkenrulle, kan du risikere, at der sidder papir fast på kødet. Tænd din "Madkasse" røgeovn - se min web side How to Grill - hæld røgesmuld i bunden når den er godt varm, læg drypbakken i og sæt risten med tun bøfferne i røgeovnen. Læg låg på og sæt ventilen på 50 %. Giv fuld "knald" på varmen i 5 minutter, og der skulle så komme godt med røg ud fra ventilen i toppen. Tag tun bøfferne ud af røgeovnen og pak dem ind i stanniol, indtil de skal spises (Kun ca. 10 minutter). Citronsauce Smelt smør i en gryde, bag melet af i smøret under omrøring. Hæld grønsagsbouillonen ved, lidt ad gangen, medens der piskes grundigt indtil den rigtige konsistens er opnået. Tilsæt fløden og smag til med salt, peber og fiskesauce. Varm soucen op - må ikke koge - sluk for varmen og tilsæt citronsaft og citronskal. Shopska Salaten: Det grønne blandes i en skål og lige inden serveringen, krydres der med salt og peber. Dressingen hældes over og der pyntes med revet Feta ost og oliven. Servering: Anret middagen på 4 varme tallerkner som vist ovenfor. Salaten kan eventuelt serveres på 4 separate tallerkner. Pynt: Kartoflerne drysses med hakket persille eller andet grønt pynt efter egen smag. Drikkelse: Jeg brugte en kold Carlsberg. Men en kold Pilsner Urquell vil også være en naturlig ting til denne ret. Tip: Røge tiden kan variere med tykkelsen af tun bøfferne og din røgeovn. Men tun bøfferne skal være røde i midten, ellers bliver de for tørrer. |