Fanger man fisk lige efter en udsætning, er "Konditionsfaktoren" stor. Derefter falder "Konditionsfaktoren". Fisken har tabt noget af sit "baby" fedt, for den skal nu selv opsøge sin føde i søen. Det giver også en pænere og mere naturlig facon på fisken. Når man så kommer hen på vinteren, er "Konditionsfaktoren" meget lille, da fisken indtager meget lidt føde, men bruger af sine recurser. De viste "Konditionsfaktorer" er middel værdi for alle fisk og afrundet til hel tal. Måles i g/cm3.

Husk: På grund af skalaforhold skal du lige selv sætte decimal punktum i "Konditionsfaktoren" således: Du aflæser værdien 135 men faktoren er 1.35.

Der kan være stor forskel på værdierne for dambrugs fisk og vild fisk. Vild havørred ligger mellem 1.00 og 1.20 som opgangsfisk. Dambrugs fisk noget højere mellem 1.10 og 1.60. Dambrugs fisk med en konditionsfaktoren på 1.35 anses for at være gode spisefisk. Værdierne her er naturligvis kun fra Karlstrup P & T. En anden faktor, som giver dambrugs fisk en større konditionsfaktor, er, at halerne er slidt noget af, typisk mindst 2 til 3 cm. Min sidste fisk var på 2,80 kg og 57 cm, det giver en konditionsfaktor på 1.51. Fisken ville være 60 cm med hel hale, det giver så en konditionsfaktor på 1.30, og som vild fisk ville den kun veje 2,60 kg, det giver en konditionsfaktor på 1.20. Vil du læse mere om "Konditionsfaktor", så gå ind på dette website: R. Piil. Klik her for Fultons formel til beregning af vild havørreders "Konditionsfaktor".

Fangstrapport for Karlstrup P & T 1. september til 31. august.

Fangststatistik for regnbueørreder i Karlstrup P & T

Tilbage til siden, hvor du kom fra.


one.com
one.com