I am writing this page in English with Google translator. Click the English version and see the result.

 

I princippet laves kryddersnapse på tre forskellige måder i industrien. Hjemmelavet kryddersnaps er kun lovligt efter "Cold compounding" metoden, da man har købt alkoholen med betalt afgift. Hjemmebrændt spiritus er ulovligt i Danmark. Hjemmesiden: Snaps og Urter kan jeg anbefale.

1. Cold compounding: Kold sammenblanding af en stærk alkohol og urter også kaldet "Badekar Snaps". Man får en essens, der filtreres og blandes med en neutral alkohol, som til sidst får en styrke, som passer til ens smag. Det er den billigste måde at producere kryddersnaps på og den eneste lovlige måde at fremstille det i privaten.

2. Destillations metoden: Det er metoden, hvorpå de fleste kryddersnapse bliver fremstillet industrielt. De ønskede urter tilsættes alkohol, hvori de trækker i nogle døgn, hvorefter alkoholen bliver gendestilleret. Frugt "Snapse" fremstilles ved at frugten gæres og destilleret bagefter. Eksempler herpå er: Cognac, Armagnac, Calvados, De franske Eau-De-Vie: Pærer - Æbler - Hindbær - Blommer. Metoden er noget dyrere end metode 1.

3. Damp infusion: Det er metoden, med to eller flere destilleringer efter hinanden af en høj koncentrat af alkohol. Ved "Damp infusion" metoden berører urterne ikke alkoholen, men er ophængt i kurve over alkohol destillatet i udgangstragten på destillationsapparatet, som er en Potdestillator. Alkohol styrken justeres med vand efter destillationen. Det er en dyr metode at fremstille kryddersnapse på. Metoden er velkendt til Gin fremstilling, da "snapsen" bliver helt klar og får en fin aroma. Hendrick Gin, Blå Safir Gin og Tangueray Gin bliver lavet på denne måde.

Vi fremstiller vores kryddersnapse efter "Cold compounding" metoden ved at overhælde urterne eller frugterne med en finsprit (96 %) eller anden neutral spiritus af mindre styrke for at udtrække ætanolopløselige stoffer. Hvis alkoholstyrken bliver for høj, kan man risikere, at stoffer som kun er vandopløseligt ikke kommer med i udtrækket. Det er en balancegang at finde den korrekte styrke til de forskellige urter og frugter. Derfor holder jeg mig til en Vodka på 37,5 %, måske en Gin på 40 %.

Infusion:
Navneord: en Drik, et Middel eller et Ekstrakt tilberedt ved at opbløde frugter eller urter i en væske. Væsken kan være kogende vand for te og kaffe. Det kan være alkohol for kryddersnapse. Det er jo det, som er vores hobby.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.  


one.com
one.com