Opskrifter for Tablet og Mobil telefon

I am writing this page in English with Google translator. Click the English version and see the result.

Denne Danske side er velegnet til PC - Tablet - Mobil telefon.

Vakuum saltning af kød og en fast saltberegning på 2,4%

Med vakuum saltning af kød og brug af 2,4 % salt er man sikker på ikke at oversalte sit kød. Med regne tabellen herunder er det muligt at udregne mængden af salt i forhold til mængden af kød. Man kan også se, hvor meget kød man kan salte, ved en given mængde af salt. Default mængde kød er 1000 gram og salt 24 gram, som er 2,4 %.

1. Indsæt kød i gram og tast "Beregn" og saltmængden kan aflæses.

Eller

2. Indsæt salt i gram og tast "Beregn" og kødmængden kan aflæses.

Det er vigtig at bruge decimal punktum, hvis det kræves. Beregnes med 2 decimaler.

Eksempel: Slet de 2 tal i formen. Afvej dit kød eller salt. Tast vægten af kød ind i gram. Click Beregn og aflæs vægten af salt. Eller tast vægten salt ind i gram. Click Bereg og aflæs vægten af kød. Reset derefter til default: 1000 gram kød og 24 g salt.

 
Kød i gram
Salt i gram

    

 

Hvis man vil erstatte noget af den almindelige køkkensalt med 0,6 % nitritsalt, er det den totale mængde salt der udregnes. Derfor fratrækkes mængden af nitritsalt, den udregnede mængde af salt. Jeg har lavet et regneark i Excel, som kan give en bedre beregning af, hvor meget nitritsalt der bør bruges i henhold til sundhedsmyndighederne.

Excel regneark til beregning af salt, sukker og krydderier for vakuum saltning

Saltning - Tørring - Hærdning - Røgning - Modning af kød

Tilbage til siden, hvor du kom fra.

 


one.com
one.com