Kød, almindeligt salt, nitritsalt, og brun farin kalkulator for vakuum saltning
Med anbefalede mængder af krydderier
Formålet er, at udregne vægten af: Kød - Almindeligt salt - Nitritsalt - Brun Farin - Krydderier, når kun en af størrelserne er kendt. Saltningsgraden er konstant, det vil sige 24 gram salt total per 1000 gram kød. Det giver en saltningsgrad på 2,4 %. Desuden tages der også hensyn til nitrit indholdet i kødet, som vil ligge på 102 mg per 1000 gram kød, hvis man bruger nitritsalt på 0,6 %.
Udfyld kun et felt, hvor under der står "Omregn" og tast "Omregn" under samme felt. Kalkulatoren vil omregne alle de andre værdier og indsætte dem i felterne. Husk blot, at alle værdier er i gram.
Eksempel:
Taster man 1000 gram kød, får man 7 gram almindeligt salt, 17 gram nitritsalt og 5 gram brum farin, samt alle de andre værdier for anbefalede krydderier. Det giver total 24 gram salt, hvilket giver en saltningsgrad på 2,4 %. 17 gram 0,6 % nitritsalt giver 102 mg nitrit i 1 kg kød. Ønskes en lavere eller højer værdi for nitrit indhold, formindskes eller forhøjes nitritsalt og forskellen lægges til eller trækks fra almindeligt salt værdien, for at holde de 2,4 %.
Det er vigtig at bruge decimal punktum, hvis det kræves. Reset kalkulatoren hver gang, du vil indtaste nye værdier.
|