OpskrifterKød, almindeligt salt, nitritsalt, og brun farin kalkulator for vakuum saltningMed anbefalede mængder af krydderierFormålet er, at udregne vægten af: Kød og Almindeligt salt og Nitritsalt og Brun Farin og Krydderier, når kun en af størrelserne er kendt. Saltningsgraden er konstant, det vil sige 24 gram salt total per 1000 gram kød. Det giver en saltningsgrad på 2,4 %. Desuden tages der også hensyn til nitrit indholdet i kødet, som vil ligge på 102 mg per 1000 gram kød, hvis man bruger nitritsalt på 0,6 %.
Udfyld kun et felt, hvor under der står "Omregn" og tast "Omregn" under samme felt. Kalkulatoren vil omregne alle de andre værdier og indsætte dem i felterne. Husk blot, at alle værdier er i gram. Eksempel: Taster man 1000 gram kød, får man 7 gram almindeligt salt, 17 gram nitritsalt og 5 gram brum farin, samt alle de andre værdier for anbefalede krydderier. Det giver total 24 gram salt, hvilket giver en saltningsgrad på 2,4 %. 17 gram 0,6 % nitritsalt giver 102 mg nitrit i 1 kg kød. Ønskes en lavere eller højer værdi for nitrit indhold, formindskes eller forhøjes nitritsalt og forskellen lægges til eller trækks fra almindeligt salt værdien, for at holde de 2,4 %. Det er vigtig at bruge decimal punktum, hvis det kræves. Reset kalkulatoren hver gang, du vil indtaste nye værdier. |
Excel regneark til beregning af salt, sukker og krydderier for vakuum saltning - Åben regnearket og gå ind på "Forord" og læs om Natriumascorbat E301.
Saltning - Tørring - Hærdning - Røgning - Modning af kød. - Fremgangsmåde for vakuum saltning af kød. English version |
one.com |