Opskrifter for Tablet og Mobil telefon

I am writing this page in English with Google translator. Click the English version and see the result.

Denne Danske side er velegnet til PC - Tablet - Mobil telefon.

Kød, almindeligt salt, nitritsalt, og brun farin kalkulator for vakuum saltning

Med anbefalede mængder af krydderier

Formålet er, at udregne vægten af: Kød - Almindeligt salt - Nitritsalt - Brun Farin - Krydderier, når kun en af størrelserne er kendt. Saltningsgraden er konstant, det vil sige 24 gram salt total per 1000 gram kød. Det giver en saltningsgrad på 2,4 %. Desuden tages der også hensyn til nitrit indholdet i kødet, som vil ligge på 102 mg per 1000 gram kød, hvis man bruger nitritsalt på 0,6 %.

Udfyld kun et felt, hvor under der står "Omregn" og tast "Omregn" under samme felt. Kalkulatoren vil omregne alle de andre værdier og indsætte dem i felterne. Husk blot, at alle værdier er i gram.

Eksempel:
Taster man 1000 gram kød, får man 7 gram almindeligt salt, 17 gram nitritsalt og 5 gram brum farin, samt alle de andre værdier for anbefalede krydderier. Det giver total 24 gram salt, hvilket giver en saltningsgrad på 2,4 %. 17 gram 0,6 % nitritsalt giver 102 mg nitrit i 1 kg kød. Ønskes en lavere eller højer værdi for nitrit indhold, formindskes eller forhøjes nitritsalt og forskellen lægges til eller trækks fra almindeligt salt værdien, for at holde de 2,4 %.

Det er vigtig at bruge decimal punktum, hvis det kræves. Reset kalkulatoren hver gang, du vil indtaste nye værdier.

 
Alle krydderier herunder er op til dig, om du ønsker at blande med i saltet.
Er velegnet til svinekød.

Kød gram
Almindeligt Salt gram
Nitritsalt gram
Brun Farin gram
Natriumaskorbat E301
Sort peber, stødt
Koriander, stødt
Allehånde, stødt
Cayenne Peber, stødt
Hvidløgs Pulver
Spidskommen, stødt
Enebær, stødt
Sennepsfrø Gule, stødt
Laurbærblade

Udarbejdet af Jørgen Walter © - COPYRIGHT © 2014

Indtast kun en værdi i et felt og klik på "Omregn" underneden.

Excel regneark til beregning af salt, sukker og krydderier for vakuum saltning - Åben regnearket og gå ind på "Forord" og læs om Natriumascorbat E301.

Saltning - Tørring - Hærdning - Røgning - Modning af kød. - Fremgangsmåde for vakuum saltning af kød.

Tilbage til siden, hvor du kom fra.

 


one.com
one.com