OpskrifterKød, salt, nitrit og sukker kalkulator for vakuum saltningFormålet er at udregne vægten af: Kød eller Almindeligt salt eller Nitritsalt eller Brun Farin, når en af størrelserne er kendt. Saltningsgraden er konstant det vil sige 24 gram salt total per 1000 gram kød. Det giver en saltningsgrad på 2,4 %. Desuden tages der også hensyn til nitrit indholdet i kødet, som vil ligge på 102 mg per 1000 gram kød, hvis man bruger nitritsalt på 0,6 %.
Udfyld blot et felt og tast "Omregn" under feltet. Kalkulatoren vil omregne de tre andre værdier og indsætte dem i felterne. Eksempel Taster man 1000 gram kød, får man 7 gram almindeligt salt, 17 gram nitritsalt og 5 gram brum farin. Det giver total 24 gram salt, hvilket giver en saltningsgrad på 2,4 %. 17 gram 0,6 % nitritsalt giver 102 mg nitrit i 1 kg kød. Ønskes en lavere eller højer værdi for nitrit indhold, formindskes eller forhøjes nitritsalt og forskellen lægges til eller trækks fra almindeligt salt værdien, for at holde de 2,4 %. Det er vigtig at bruge decimal punktum, hvis det kræves. Reset kalkulatoren hver gang, du vil indtaste nye værdier. |
Indtast kun en værdi: Kød el. Almindeligt salt el. Nitritsalt el. Brun Farin og klik på "Omregn" under indtastningen.
Excel regneark til beregning af salt, sukker og krydderier for vakuum saltning Saltning - Tørring - Hærdning - Røgning - Modning af kød English version |
![]() one.com |