Opskrifter for Tablet og Mobil telefonI am writing this page in English with Google translator. Click the English version and see the result.
Denne Danske side er velegnet til PC - Tablet - Mobil telefon. |
Beregner nitrit mængden i milligram per kg kød med forskellige % styrker i nitritsalteDe danske sundhedsmyndigheder har angivet retningslinjer for, hvor mange milligram rest nitrit, der må være i de færdige produkter. Ser vi listen igennem for de forskellige produkter, får vi: Min 50 mg/kg til 180 mg/kg kød. Anvend kun det absolutte nødvendige nitritindhold i fødevaren, som skal til for en god konservering og dermed give fødevaresikkerhed. På plus siden kommer også den appetitlige røde farve.
Min personlige holdning til nitritsalt vil jeg ikke komme ind på, for det er ligesom en religion for andre. Men jeg bruger det med måde og jeg sætter grænsen på ca. 100 mg/kg kød. Der findes flere styrker af nitritsalt, så derfor denne regnetabel til hurtig beregning af milligram nitrit per 1 kg kød. Eksempel: Afvej 1 kg kød og tilsæt 17 gram 0.6 % nitritsalt. Tast 17 og 0.6 ind. Click Beregn milligram nitrit per kg kød og aflæs 102 mg nitrit i dit kød. Det er vigtig at bruge decimal punktum, hvis det kræves. Reset kalkulatoren hver gang, du vil indtaste nye værdier. NM = Nitrit i Milligram per kg kød, NG = Nitritsalt i Gram per kg kød, N% = Nitritsalt i % Excel regneark til beregning af salt, sukker og krydderier for vakuum saltning Saltning - Tørring - Hærdning - Røgning - Modning af kød Tilbage til siden, hvor du kom fra. |
one.com |