Opskrifter

Beregner nitrit mængden i milligram per kg kød med forskellige % styrker i nitritsalte

De danske sundhedsmyndigheder har angivet retningslinjer for, hvor mange milligram rest nitrit, der må være i de færdige produkter. Hvis vi ser listen igennem for de forskellige produkter får vi: Min 50 mg/kg til 180 mg/kg kød. Anvend kun det absolutte nødvendige nitritindhold i fødevaren, som skal til for en god konservering og dermed give fødevaresikkerhed. På plus siden kommer også den appetitlige røde farve.

Min personlige holdning til nitritsalt vil jeg ikke komme ind på, for det er ligesom en religion for andre. Men jeg bruger det med måde og jeg sætter grænsen på ca. 100 mg/kg kød. Der findes flere styrker af nitritsalt, så derfor denne regnetabel til hurtig beregning af milligram nitrit per 1 kg kød.

Eksempel: Afvej 1 kg kød og tilsæt 17 gram 0.6 % nitritsalt. Tast 17 og 0.6 ind. Click Beregn milligram nitrit per kg kød og aflæs 102 mg nitrit i dit kød.

Det er vigtig at bruge decimal punktum, hvis det kræves. Reset kalkulatoren hver gang, du vil indtaste nye værdier.


Nitritsalt i Gram per kg kød
Nitritsalt i % [% tegnet skrives ikke]    
Nitrit i Milligram per kg kød
NM = (NG / 100 ) x N%

NM = Nitrit i Milligram per kg kød,     NG = Nitritsalt i Gram per kg kød,     N% = Nitritsalt i %

 

Excel regneark til beregning af salt, sukker og krydderier for vakuum saltning
Saltning - Tørring - Hærdning - Røgning - Modning af kød

English version

 
Tilbage til siden, hvor du kom fra.  


one.com
one.com