OpskrifterVakuum saltning af kød og en vilkårlig % saltberegningMed vakuumsaltning af kød og brug af 2,4 % salt er man sikker på ikke at oversalte sit kød. Med regne tabellen herunder er det muligt at udregne mængden af salt i forhold til mængden af kød. Man kan også se, hvor meget kød man kan salte, ved en given mængde af salt. Default mængde kød er 1000 gram og salt 24 gram, som er 2,4 %.
1. Indsæt kød vægt i gram og salt i gram tast "Beregn Saltningsgrad i %" og Saltningsgrad i % kan aflæses, samt mine kommentarer hertil. Det er vigtig at bruge decimal punktum, hvis det kræves. Beregnes med 3 decimaler. |
Tast kød ind i gram og salt ind i gram og klik på "Beregn Saltningsgrad i %". Saltningsgrad i % aflæses med 3 decimaler.
Hvis man vil erstatte noget af den almindelige køkkensalt med 0,6 % nitritsalt, er det den totale mængde salt der udregnes. Derfor fratrækkes mængden af nitritsalt, den udregnede mængde af salt. Jeg har lavet et regneark i Excel, som kan give en bedre beregning af, hvor meget nitritsalt der bør bruges i henhold til sundhedsmyndighederne. Excel regneark til beregning af salt, sukker og krydderier for vakuum saltning Saltning - Tørring - Hærdning - Røgning - Modning af kød English version |
![]() one.com |