Denne side findes kun på Dansk og er velegnet til PC - Tablet - Mobile

Beregning af vand & sukker & Alkohol Vol.% for flere bær og flere alkoholer til en RomTopf

Default værdier gælder for min RomTopf Nr. 4

Find værdierne for bær her, som du skal bruge

Beregn Vand & Sukker & Alkohol Vol.% i 31 frugter og bær

Beregn op til 6 bær og 2 alkoholer på en gang i dette Java Script
Data
Bær A
Bær B
Bær C
Bær D
Bær E
Bær F
Bær vægt [g]
Vand %
Sukker %
Vand i [g]
Sukker i [g]
Sum af vandindhold i bærrene
Sum af sukkerindhold i bærrene
Indsæt: Alkohol #1 tilsat bærrene i ml
Indsæt: Alkohol #1 i Vol.%
Indsæt: Alkohol #2 tilsat bærrene i ml
Indsæt: Alkohol #2 i Vol.%
Indsæt: Tilsat sukker i gram*
Beregn 100% alkohol #1 og #2 tilsat i ml
Beregn 100% vand tilsat i ml
Beregn ml vand total uden tilsat sukker
Beregn ml vand total med tilsat sukker
Beregn Alkohol i Vol.% i RomTopf
Beregn RomTopf sukker %
Beregn RomTopf sukker per 1 liter

Ved en tastefejl begynd forfra: Klik "Reset default"

Skål og Go' bryg
Jørgen Walter



Forklaring på brugen af Java Scriptet kommer her: Ovenfor viste eksempel er for min RomTopf Nr. 4 på siden "Kryddersnaps". Der er indsat default værdier for denne RomTopf, så det er blot et klik på "Beregn værdierne af de valgte bær" og alle værdier bliver beregnet. Har du frugter og bær med andre værdier, skal du blot overskrive defaulte værdierne. Her er det også muligt at indsætte #2 alkohol og få den samlede beregning. Det har jeg lavet fordi, nogle bruger en flaske rødvin i en RomTopf. Husk decimalpunktum [37.5] og procenttegnet [%] skal ikke tastes ind. For genberegning af nye værdier klik på "Beregn værdierne af de valgte bær" og alle værdier bliver beregnet.

NB: Vent med at indsætte: "Ekstra sukker i gram*" til sidst, læs først hvad sukker procenten vil blive, så kan du indsætte sukker i gram efter eget ønske. Hold øje med alkohol procenten, den må ikke falde under 22 Vol.%, hvis der skal være holdbarhed i RomTopfen.

Herunder findes faste værdier for Vand % og Sukker % for 29 forskellige frugter og bær. Man skal blot indsætte vægten i gram i første række, så beregnes vandindhold og sukkerindhold for frugten eller bærret, som du har valgt. Sukker er "Kulhydrater", som består af fruktose, glukose og sakkarose i frugter og bær. Disse tal sammenlagt giver sukker procenten. Eller sagt med andre ord: gram sukker per 100 gram frugt / bær.
31 frugters og bærs vandindhold i % og sukkerindhold i %

Tilbage til siden, hvor du kom fra.