Opskrifter for Tablet og Mobil telefonI am writing this page in English with Google translator. Click the English version and see the result.
Denne Danske side er velegnet til PC - Tablet - Mobil telefon. |
Røde kryddersild i 70 g sildekrydderiEn kæmpe høstsild på 260 g og 30 cm fanget i Køge Bugt Til en 6 liters spand med 20 sild på 3,600 kg brutto og 2,870 netto brugte jeg 720 g salt og 60 g sukker samt:
3 tsk. stødt sandeltræ (rødt farvestof) 20 stk. klippet laurbærblade 3 tsk. stødt allehånde 3 tsk. stødt kanel 3 tsk. knust sort peber 3 tsk. stødt ingefær 3 tsk. stødt nellike 3 tsk. spansk humle (også kaldet oregano) 3 tsk. stødt koriander 3 tsk. stødt rosen paprika 3 tsk. stødt kardemomme 3 tsk. stødt muskat 1 stk. Muskatnød flækket med en hammer Færdigblandet sildekrydderi kan købes hos Helsebixen, men der er tilsat konserveringsmiddel E211, som er natriumbenzoat også kendt som Atamon. Natriumbenzoat fås flydende og i fast form. Vil du ikke bruge konserveringsmiddel, bør du blande dine egne krydderier efter opskriften ovenfor. Opskriften er, det nærmeste du kommer til Christiansø Sild, som burde hedde Frederiksø Sild, da de produceres her af Ruth. Hedder også "Ruths Sild". Christiansø Sild er fremstillet af de små Østersø sild, og de har bevaret skindet på, når de lægges i de små røde bøtter. Gule karrysild i 70 g Bombay hot karry blandet af20 høstsild klar til rensning og saltning efter hovedet er skåret af Til en 6 liters spand med 20 sild på 3,600 kg brutto og 2,870 netto brugte jeg 720 g salt og 60 g sukker samt: 3 tsk. stødt gurkemeje (gult farvestof) 20 stk. klippet karryblade 20 stk. klippet laurbærblade 3 tsk. stødt koriander 3 tsk. stødt spidskommen 3 tsk. stødt nellike 1 til 3 tsk. stødt hot chili peber 3 tsk. knust bukkehornsfrø 3 tsk. stødt allehånde 3 tsk. stødt sort peber Færdigblandet Bombay hot karry kan købes hos Grill Butikken, måske er der tilsat konserveringsmiddel E211, som er natriumbenzoat også kendt som Atamon. Natriumbenzoat fås flydende og i fast form. Vil du ikke bruge konserveringsmiddel, bør du blande dine egne krydderier efter opskriften ovenfor. Christiansø Karrysild kan nu også købes, men jeg har ikke selv smagt disse, så jeg kan ikke udtale mig om smagen. Billeder af hvide og røde marinerede sild til Jul 2014Hvide gammeldags marinerede sildHvide gammeldags marinerede sild 4 spegesild fileteres, renses for blod og bugbenene skæres væk, skindet trækkes af fra hoved mod hale og lægges i koldt vand natten over i køleskab. Herefter dubbes de tørre i køkkenrulle og lægges i eddikelage. Eddikelage: Består af 3 dl (300 g) eddike, 1 dl (100 g) vand, 200 g rørsukker, 1 løg i tern, 6 laurbærblade, 5 nelliker og ½ tsk. allehånde. Eddike, vand og sukker med krydderierne får et opkog indtil alt sukker er opløst. Afkøles til stuetemperatur og hældes over sildene, som er lagt i glas og sættes direkte i køleskab et par døgn inden de serveres. Vær opmærksom på kun at lave så mange sild, som kan spises op inden for få dage til en uge, da der ikke er brugt konserveringsmiddel. Denne opskrift bruger jeg ofte, da det er en velsmagende hvid gammeldags marineret sild. Her er sildene serveret med nye Danske kartofler, koldt smør og en dressing af Creme Fraiche, forårsløg og hakket skalotteløg. Pyntet med friske mynte blade. Hvide gammeldags spegesildsild1. Spegesild direkte fra bøtten. 2. Spegesild fileteret 3. Spegesild uden skind. 4. Spegesild i koldt vand NB: Sildene er saltet uden krydderier og vil tage smag af de krydderier, som er i eddikelagen. Du kan naturligvis selv blande dine egne krydderier, og komme dem i eddikelagen. I stedet for løg kan jeg anbefale at fylde glasset op med frisk, klippet dild, som lige får et opkog i eddiken først. Røde gammeldags marinerede kryddersildRøde gammeldags marinerede kryddersild 4 røde spegesild fileteres, renses for blod og bugbenene skæres væk, skindet trækkes af fra hoved mod hale og lægges i koldt vand natten over i køleskab. Herefter dubbes de tørre i køkkenrulle og lægges i eddikelage. Eddikelage: Består af 3 dl (300 g) eddike, 1 dl (100 g) vand, 200 g rørsukker, 1 løg i tern og 1 spsk. sildekrydderi fra ovenstående opskrift. Eddike, vand og sukker får et opkog indtil alt sukker er opløst og krydderierne kommes i. Afkøles til stuetemperatur og hældes over sildene, som er lagt i glas og sættes direkte i køleskab i en uge inden de serveres. Kan holde sig uåbnet i køleskab flere uger. Vær opmærksom på kun at lave så mange sild, som kan spises op inden for få dage til en uge, da der ikke er brugt konserveringsmiddel. Denne opskrift har jeg før haft held med, og nu skal den afprøves igen på de fine høstsild ovenfor i spanden. Røde gammeldags marinerede kryddersildRøde gammeldags marinerede kryddersild NB: Sildene er saltet sammen med mange krydderier, så de er blevet røde (sandeltræ) og har taget godt med smag af disse krydderier. Gule gammeldags marinerede karrysildGule gammeldags marinerede karrysild 4 Bombay hot karry spegesild fileteres, renses for blod og bugbenene skæres væk, skindet trækkes af fra hoved mod hale og lægges i koldt vand natten over i køleskab. Herefter dubbes de tørre i køkkenrulle og lægges i eddikelage. Eddikelage: Består af 3 dl (300 g) eddike, 1 dl (100 g) vand, 200 g rørsukker, 1 løg i tern og 1 spsk. Bombay hot karry fra ovenstående opskrift. Eddike, vand, sukker og løg får et opkog indtil alt sukker er opløst og krydderierne kommes i. Afkøles til stuetemperatur og hældes over sildene, som er lagt i glas og sættes direkte i køleskab i en uge inden de serveres. Kan holde sig uåbnet i køleskab flere uger. Når de skal serveres skæres sildene i mundrette stykker og lægges i dressingen et par døgn før de skal spises. Dressing: Karry Salat laves af 2 spsk. olivenolie der opvarmes på en ren, tør pande, 1 til 2 tsk. Bombay hot karry svitses af i olien indtil det dufter godt. Den ristede karryen - efter afkøling - blandes med 4 spsk. creme fraiche 38 % og 3 spsk. mayonnaise, eller omsat til gram 120 g creme fraiche 38 % og 80 g mayonnaise. Tag 3 spsk. vand og 3 spsk. eddike, kog det op på panden og smelt 1 tsk. honning i blandingen. I mangel på honning brug rørsukker. 1 rødløg, 1 madæble, 1 spsk. kapers og 10 cornichoner hakkes meget fint og blandes i. Det hele blandes og dressingen er klar til brug. Husk lige, at eddike blandingen med honning, skal være afkølet inden den blandes i. Er du sukkerforskrækket (honning), så prøv 1 tsk. sennep i stedet for. I bunden på et rent glas med låg (ca. ½ liter) lægges et lag dressing, ovenpå et lag sild. Sådan forsættes lagvis indtil glasset er fyldt op. Glasset sættes 2 døgn i køleskabet for at sildene kan trække smagen til sig. Vær opmærksom på kun at lave så mange sild, som kan spises op inden for få dage til en uge, da der ikke er brugt konserveringsmiddel. Ved servering pyntes med fint hakket purløg og hårdkogte æg i små tern. Gule gammeldags marinerede karrysildGule gammeldags marinerede karrysild NB: Sildene er saltet sammen med karry, så de er blevet gule (gurkemeje) og har taget godt med smag af krydderiet. Krydder sild og karry sild efter 2 uger i lageDe tre slags gammeldags marinerede sild ligger i vand Øverste billede: Viser mine saltsild til udvandning. Sildene trækker i koldt vand henholdsvis for hvide sild 12 timer og kryddersild 6 timer i køleskab. Krydder sild og karry sild efter 2 uger i lageKrydder sild og karry sild efter 2 uger i lage Underste billede: Viser mine kryddersild efter 2 uger. Nu har mine saltsild ligget i lage i 2 uger, og jeg har prøvesmagt dem. Silden til venstre er den røde kryddersild. En fantastisk god smag, som jeg også forventede, men den er ikke så rød, som den burde være. Måske skulle der mere saddeltræ i lagen? Silden til højre er karrysilden. Den mangler "bid" af karry, så måske er der for lidt karry i lagen, eller man skulle bruge en "hot" karry. Det skal siges, at jeg ikke har lagt silden i en dressing, som beskrevet ovenfor. Derfor venter jeg med en endelig dom. Den 3. sild i boksen ovenfor er den almindelige marinerede sild, som ikke er vist. Overordnet set er jeg meget tilfreds med mine saltsild/marineredesild. Så jeg kan kun anbefale, at I kommer i gang med at prøve selv. Krydder sild og karry sild julen 2014Hjemmelavet krydder sild med rødløg til julen 2014 Øverste billede: Kryddersilden efter 3 uger i lagen er nu taget op til 1. Juledag og serveret i portionsanretninger med rødløg. Den faldt i alle gæsters smag, både hvad angår sødme, krydderier og det sure (eddike). Jeg brugte æblecider eddike, måske lidt dyre, men det er det værd. Underste billede: Karrysilden har ligget i dressingen i 3 døgn og bliver ligeledes serveret i portionsanretninger 1. Juledag. Jeg har også brugt rødløg, men manglede at komme cornichoner i dressingen, hvilket en af gæsterne bemærkede. Det har jeg så gjort herefter og jeg brugte også Bombay hot karry, hvilket gav lige det der "manglede". Krydder sild og karry sild julen 2014Hjemmelavet karry sild med cornichoner til julen 2014 Kogte saltsild til morgenmad eller frokost à la LangelandKogte saltsild til frokost Kogte saltsild til morgenmad eller frokost med rugbrød og frugter eller grøntsager. Det var en ret, som jeg smagte på Langeland til morgenmad med kaffe og en snaps til. Helt utroligt, det smagte godt. Jeg kommer her med opskriften, som jeg husker den. Saltsildene tages op af tønden dagen før, og lægges i rigeligt, koldt vand. Derefter lægges sildene i en gryde igen med rigeligt koldt vand og får et opkog i 10 til 15 minutter, skal kun simre. I mellemtiden laves en god bouillon af flere grøntsager og krydderurter, brug hvad du har eller bedst synes om. Her er nogle forslag: 1 kg saltsild, 1,5 liter vand, ½ liter hvidvin, 1 dl hvidvinseddike, 1 dl sukker, 1 stort løg, 1 gulerod, 1 porre, 1 persillerod, 1 pastinak, ½ lille selleri, 6 laurbærblade, 1 tsk. timian, 20 peberkorn og 20 korianderfrø. Kog alle ingredienser i 10 minutter og læg de pocherede saltsild i bouillonen, sluk for varmen og lad sildene trække i "suppen" i 20 minutter. Læg en sild eller to i en portions skål og hæld varm "suppe" med grøntsager over, serveres med rugbrød, smør, sennep og rødbeder til en frokostret. Eller som jeg har gjort her: Lune sild med rugbrød, smør og frugter til morgenmad. Kogte saltsild til morgenmad eller frokost à la LangelandKogte saltsild til frokost Tip: Beregn 2 sild per person. 1 kg sild er ca. 6 til 8 saltsild. Lav kun den mængde som spises op. Lav en Hot Chili Ananas Sauce og læg et par saltsild i saucenLav en Hot Chili Ananas Sauce og kom et par saltsild i saucen En sød og krydret chili ananas sauce, der tilføjer et tropisk kick til din saltsild, så prøv opskriften her: Ingredienser: 1,5 dl hvidt sukker 1 kop ananasjuice ½ kop risvin eller æblecidereddike 1 spsk. hakket hvidløg 1 - 2 spsk. røde chiliflager. Juster efter smag. Mulighed for at bruge 2 Piri Piri chili i stedet for. 1 spsk. salt tilpasses efter smag 2 spsk. majsmel 4 spsk. koldt vand Fremgangsmåde: I en stor tykbundet gryde kombineres sukker, ananasjuice, eddike og salt. Bring blandingen i kog. Tilsæt derefter chiliflager og hakket hvidløg. Fortsæt med at koge ved middel varme i 5 minutter. I en lille skål blandes majsmelet med koldt vand, indtil det er glat. Reducer varmen til lav og rør langsomt majs mel blandingen i gryden, så du undgår dannelse af klumper. Fortsæt med at koge ved svag varme, indtil saucen tykner til den ønskede konsistens. Husk, at saucen vil tykne yderligere, når den afkøles. Når saucen er let afkølet, overhældes den de rengjorte saltsilsd, der ligger i en steriliseret beholder og sættes på køl. Opbevaring: Modningen i to uger af saltsildene i den krydrede chili ananas sauce bør ske på køl. Herefter bør sildene spises nogle dage efter de er åbnet. Opbevar saucen på køl i en steriliseret flaske. Brug efter behov for at tilføje et sødt og krydret kick til dine retter. Kan holde sig på køl i 4 uger. Tilbage til siden, hvor du kom fra. |
one.com |