53 Urter, frugter, rødder, krydderier til Mesterjæger Bitterdram

To flasker 700 ml 40 % vol. alkohol Vodka eller Brøndum Klar
De engelske ord for urterne er hentet fra Google

I am writing this page in English with Google translator. Click the English version and see the result.

Denne Danske side er velegnet til PC - Tablet - Mobil telefon

 

Aloe vera juice 2 cl = 2 gram Althearod 2 gram Angelikarod 2 gram Angosturabark, skåret 3 gram
Appelsinskal sød 3 gram Baldrianrod 1 gram Birkes blå 2 gram Burrerod 2 gram
Bynke Grå 1 gram Citronskal 2 gram Citronverbena 1 gram Egebark skåret 1 gram
Enebær hele, stødt 2 gram Ensianrod 2 gram Eukalyptusblade 1 gram Fennikel frø 2 gram
Galangarod 2 gram Ginseng hvid pulver 1 gram Hjertensfryd Melisse 1 gram Hybenskaller, tørrede 2 gram
Ingefær, tørret 1 gram Kaffebønner Espresso 2 gram Kamille blomst 1 gram Kanel hel knust 2 gram
Kardemomme hel 2 gram Kinabark 1 gram Koriander,hel, stødt 1 gram Kvanfrø, hel, stødt 1 gram
Lakridsrod, skåret 4 gram Lavendelblomst 1 gram Lemongræs 1 gram Lyngblomster, tørrede 2 gram
Mandler, split 10 gram Mate 2 gram Muscovadorørsukker, økologisk 10 gram Muskatnød, hel, knust 6 gram
Nellike, hel 1 gram Peber, hel sort, stødt 2 gram Pimpinellerod 3 gram Pomeransskal bitter 3 gram
Pomeransskal sød 4 gram Pors blade, tørrede 2 gram Rabarberrod 2 gram Rejnfan, tørrede 1 gram
Rosenblade, tørrede 1 gram Rosmarin urt, tørrede 1 gram Røllike, tørrede 2 gram Rønnebær, tørrede 5 gram
Safrantråde 0,5 gram Stjerneanis 2 gram Tonkabønner 5 stk. 3 gram Tormentilrod, skåret 2 gram
Vanillestang 1 stk. 2,5 gram Her mangler de sidste urter Her mangler de sidste urter Her mangler de sidste urter

 

Er der læser af min web site, som kender til de sidste 3 ingredienser, vil jeg gerne høre fra jer.

Sukkerprøven

Sukker tilsættes til sidst, når "Mesterjæger" er filtreret, og klar til lagring. Prøv først at læse web site om sukker i Rom.

Man kan altid komme mere i, men det er vanskeligt at fjerne. Dog kan man komme mere alkohol i bitteren, men det fortynder også smagen.

Prøv at gå frem efter metoden til Rom ved at tilsætte sukker mængden: 5g/L - 10g/L - 20g/L - 40g/L - 60g/L - 80g/L - 100g/L. Nu er det selvfølgelig ikke meningen at bruge 1 liter hver gang, men skaler ned til måleglas på 10 ml eller 100 ml. Så deles gram sukker med henholdsvis 100 og 10, Hvilket kræver en vægt, der er i stand til at måle så små portioner.

Husk blot sukker i alkohol nedsætter alkohol procenten. Hvormeget kan du finde på mine regneark her:

RomTopf beregninger af bær, sukker og alkohol for andre værdier af sukker.

Snapse procent blanding for blanding af flere alkoholer.

Udskriv Ingrediens Listen i alfabetisk orden i Excel Regneark.

Åbn EXCL regneark i et nyt vindue


Prøv dig frem med sukker i "Mesterjæger"

53 Urter, frugter, rødder og krydderier til Mesterjæger Bitterdram.

53 Urter, frugter, rødder og krydderier til Mesterjæger Bitterdram.

Der er stor svind i mængden af alkohol. Man kunne godt bruge en lille slynge / centrifuge til reminiscenserne fra alt det udtræk, som man får. Det vil formindske spild af den vodka, som krydderurterne har opsuget. Jeg har lavet en Presse Pistol og den fungere helt perfekt.


Nogle billeder af processen

Krydderierne til Mesterjæger Bitterdram er blandet
Krydderierne til Mesterjæger Bitterdram er blandet

og sat til opvarmning 40 °C i 4 timer
og sat til opvarmning 40 °C i 4 timer

 


one.com
one.com