53 Urter, frugter, rødder, krydderier til Mesterjæger BitterdramTo flasker 700 ml 40 % vol. alkohol Vodka eller Brøndum Klar
|
Aloe vera juice 2 cl = 2 gram | Althearod 2 gram | Angelikarod 2 gram | Angosturabark, skåret 3 gram |
Appelsinskal sød 3 gram | Baldrianrod 1 gram | Birkes blå 2 gram | Burrerod 2 gram |
Bynke Grå 1 gram | Citronskal 2 gram | Citronverbena 1 gram | Egebark skåret 1 gram |
Enebær hele, stødt 2 gram | Ensianrod 2 gram | Eukalyptusblade 1 gram | Fennikel frø 2 gram |
Galangarod 2 gram | Ginseng hvid pulver 1 gram | Hjertensfryd Melisse 1 gram | Hybenskaller, tørrede 2 gram |
Ingefær, tørret 1 gram | Kaffebønner Espresso 2 gram | Kamille blomst 1 gram | Kanel hel knust 2 gram |
Kardemomme hel 2 gram | Kinabark 1 gram | Koriander,hel, stødt 1 gram | Kvanfrø, hel, stødt 1 gram |
Lakridsrod, skåret 4 gram | Lavendelblomst 1 gram | Lemongræs 1 gram | Lyngblomster, tørrede 2 gram |
Mandler, split 10 gram | Mate 2 gram | Muscovadorørsukker, økologisk 10 gram | Muskatnød, hel, knust 6 gram |
Nellike, hel 1 gram | Peber, hel sort, stødt 2 gram | Pimpinellerod 3 gram | Pomeransskal bitter 3 gram |
Pomeransskal sød 4 gram | Pors blade, tørrede 2 gram | Rabarberrod 2 gram | Rejnfan, tørrede 1 gram |
Rosenblade, tørrede 1 gram | Rosmarin urt, tørrede 1 gram | Røllike, tørrede 2 gram | Rønnebær, tørrede 5 gram |
Safrantråde 0,5 gram | Stjerneanis 2 gram | Tonkabønner 5 stk. 3 gram | Tormentilrod, skåret 2 gram |
Vanillestang 1 stk. 2,5 gram | Her mangler de sidste urter | Her mangler de sidste urter | Her mangler de sidste urter |
Er der læser af min web site, som kender til de sidste 3 ingredienser, vil jeg gerne høre fra jer.SukkerprøvenSukker tilsættes til sidst, når "Mesterjæger" er filtreret, og klar til lagring. Prøv først at læse web site om sukker i Rom.
Man kan altid komme mere i, men det er vanskeligt at fjerne. Dog kan man komme mere alkohol i bitteren, men det fortynder også smagen. Prøv at gå frem efter metoden til Rom ved at tilsætte sukker mængden: 5g/L - 10g/L - 20g/L - 40g/L - 60g/L - 80g/L - 100g/L. Nu er det selvfølgelig ikke meningen at bruge 1 liter hver gang, men skaler ned til måleglas på 10 ml eller 100 ml. Så deles gram sukker med henholdsvis 100 og 10, Hvilket kræver en vægt, der er i stand til at måle så små portioner. Husk blot sukker i alkohol nedsætter alkohol procenten. Hvormeget kan du finde på mine regneark her: RomTopf beregninger af bær, sukker og alkohol for andre værdier af sukker. Snapse procent blanding for blanding af flere alkoholer. Udskriv Ingrediens Listen i alfabetisk orden i Excel Regneark. Åbn EXCL regneark i et nyt vindue 53 Urter, frugter, rødder og krydderier til Mesterjæger Bitterdram. Der er stor svind i mængden af alkohol. Man kunne godt bruge en lille slynge / centrifuge til reminiscenserne fra alt det udtræk, som man får. Det vil formindske spild af den vodka, som krydderurterne har opsuget. Jeg har lavet en Presse Pistol og den fungere helt perfekt.
Krydderierne til Mesterjæger Bitterdram er blandet og sat til opvarmning 40 °C i 4 timer |
one.com |