Her på siden kan du se klubbens aktiviteter gennem årene
Som noget nyt kræver det ikke mere Password
Du har adgang til alle Klub siderne herunder
Fangstrapporter kræver dog Password
Dit gamle Password er ikke ændret

 • Køge Sportsfiskerforening

 • Solrød Sportsfiskerforening "Regnbuen"

 • Stensån Sportsfiskerforening

 • Fangstrapporter
 • Man har vel lov til at drømme
  Allan fra Hvidovre Sport viser film fra Grønland i FLS Bio.

  NEWSBAR: FLS SPORTSFISKERFORENING Aktivitetskalender for sæsonen 2016

   


  FLS Sportsfiskerforening's fiskehytte "Ulvstugan" i Sverige

  'Ulvstugan' efter renovering i år 2000
  Foto (ny) & Tekst: Jørgen Walter
  FLS Sportsfiskerforening har en fiskehytte i nærheden af Hyltebruk i Sverige. På det første billede ses hytten i år 1920, hvor den allerede var gammel. Huset blev overtaget på lejebasis i 60'erne og senere købt i 80'erne. Herefter blev huset sat i stand fra top til tå såvel indendørs som udendørs.

  Fra et tidligere websted har vi fundet dette billeder fra huset, som det så ud den gang, men siden er nu nedlagt!

  Ansatte i FLS samt medlemmer kan leje huset. Der er plads til 8 personer og indeholder alt, hvad man behøver af service og køkkengrej. Nyt badeværelse med varmt og koldt brusebad blev færdig i år 2002.

  Mange muligheder for at fiske efter gedder, sandart, aborre og "fredsfisk" i områdets mange søer. Nissan og Ätran ligger heller ikke så langt væk fra huset. Kørsel til Nissan Oskarström ½ time, Ätran Falkenberg 1 time. Kontakt for leje af "Ulvstugan". Se også denne website med sjove FLS'er.

  Ned
   


  "FANGERNES" egen beretning fra FLS Sportsfiskerforenings tur til Nivå Fiskepark i 1996

  Klubbens præmietur til Nivå:

  Først i 90'erne afholdte fiskeklubben sine præmieture i Nivå Fiskepark. Det er et godt fiskevand, og vi fik altid godt med ørreder. Fiskene manglede mange gange halen, hovedet på Sørens fisk, har han godt nok selv skåret af. Det var vinderfisken på 2,4 kg, som gav ham en flaske Gl. Dansk. Billedet bag ved viser mine to haleløse regnbueørreder.

  Fra 1997 gik vi over til at afholde vores præmiefisketure i Karlstrup Put & Take, da formanden - det var også mig - for FLS Sportsfiskerforening blev medlem af "Regnbuen". Siden hen er flere fra FLS Sportsfiskerforening også blevet medlem i "Regnbuen".

  Foto & Tekst: Jørgen Walter
  Søren med præmiefisken. Men jeg fik 2 mindre regnbueørreder.

  Ned
   


  "FANGERNES" egen beretning fra FLS hornfisketur maj 1999 til Roskilde Fjord - Østskov

  Jørgen er ved at varmrøge hornfiskene
  FLS Sportsfiskerforening har igennem flere år afholdt en hornfiskekonkurrence i Roskilde Fjord ud for Eskilsø ved Østskoven. I år deltog mere end 10 gæve fisker. Resultatet var ikke overvældende, men vi fik nok til at røge nogle stykker, så hver kunne prøvesmage en "Ny varmrøget hornfisk". Næste års hornfisketur går til Kongsøre Skov. Her sidder Erik, Bent og Steen og venter på resultatet.

  Foto & Tekst: Jørgen Walter
  Vi tror, at de bliver gode, han er jo specialist

  Ned
   


  "FANGERNES" egen beretning fra FLS hornfisketur maj 2000 til Kongsøre Skov

  Hornfisketuren den 13. Maj 2000

  Der var tilmeldt 14 medlemmer til denne tur og i år blev stedet forlagt til et endnu skønnere sted og med sandsynlighed for flere fisk sågar blanke havørreder.
  Vi var nogle stykker på prøvefiskeri den 13. November, og der blev mistet 2 havørreder og set en stime af samme fisk på nært hold. Stedet var Kongsøre Skov ved Sandskredet. Man kan køre i bil helt ned til vandet af skovvejen "Sandskredsvej" og parkere bilen der.
  Der er grill pladser på stedet og bestyrelsen havde indkøbt grillpølser og diverse brød til alle.
  Der var en præmie på denne tur - en fiskestang, så Henrik justerer lige vægten inden Søren skal indveje hornfiskene for den heldige vinder. Gæt hvem?
  Foto & Tekst: Jørgen Walter
  Indvejning af hornfisk

  Ned
   


  "FANGERNES" egen beretning fra Karlstrup P & T 2002

  Lars og Leif med hver sin ørred
  FLS Sportsfiskerforening's Put & Take tur 2002.

  Lars og Leif med hver sin ørred fra turen i Karlstrup. Det var den årlige FLS Sportsfiskerforening's Put & Take tur, hvor vi var 8 fremmødte deltager. Lars tog sin ørred på spinner og Leif der er inkarneret fluefisker tog naturligvis sin på flue. Turen sluttede med de herligste grill pølser og brød, med tilhørende øl og vand.
  Jørgen og Torben med dagens fangster
  Som medlem af "Regnbuen" er jeg turleder for FLS Sportsfiskerforening's årlige fisketur til Karlstrup Put & Take sø. Vi er i denne forening også mange, der sætter pris på at fiske i denne klare sø, og når så vejret er med én til en god afslutning, gør det ikke så meget, at fiskene ikke er i bide humør. Jeg tog dog en af søens flotteste regnbueørreder denne dag. Ørreden vejede 1,5 kg og var 47 cm lang. Vældig god facon og hele finner over alt.

  Torben kunne også fremvise en ørred på 1,6 kg fanget på spinner.

  Foto & Tekst: Jørgen Walter

  Ned

   

  "FANGERNES" egen beretning fra en MS Havlit tur februar 2002

  FLS Sportsfiskerforening's 'Grand Old Man' Leif med sin fine præmie torsk fra konkurrenceturen den 23. februar 2002. Leif er altid at finde ombord - med sin Sonja - selv på den til tider hårde fisketur i februar. Så i år gav det bonus med den største torsk på 7,3 kg fanget i pirkesiden. De tre små billeder herunder er fra andre fisketure.

  Makreller kan vi også fange                 Makreller kan vi også fange                 'The Grand Old Lady' Sonja

  Sonja har fanget 4 pæne sommertorsk, som allerede er gjort istand. Ovnbagt torsk med senneps sauce er godt. Prøv denne opskrift Sonja. Brødrerne "The Dahlstreem" kan bare det med at fange makrel. Prøv engang med Friske stegte makrel. Husk endelig at salte fisken i bugen inden den steges.

  Foto & Tekst: Jørgen Walter
  'The Grand Old Man' Leif
  Til lykke med præmien Leif!

  Ned

   

  "FANGERNES" egen beretning fra Karlstrup P & T 2002

  René, Flemming, Eric og Dan
  FLS fluebinderklubs fisketur til Karlstrup P & T.

  April 2002. Der deltog følgende trofaste deltager:
  René Nicolaisen var ikke så heldig at komme hjem med fisk. Flemming Nielsen fangede sin første fisk i Karlstrup på en hjemmelavet mudlerflue, så han var meget stolt over sin fisk på 1,5 kg. Eric Hagbard Larsen fangede 1 ørred på 2,5 kg og 1 ørred på 2,6 kg. Dan Madsen fangede 1 ørred på 1,6 kg.

  Foto & Tekst: Dan Madsen

  Ned
   


  "FANGERNES" egen beretning fra FLS Præmietur marts 2003

  Præmier til de 3 største 'Torsk'. Det er ikke torskene du ser, men fangerne.
  Foto: Henrik Vinther & Tekst: Jørgen Walter
  FLS Sportsfiskeforenings præmietur

  Turen i marts 2003 gav en del små torsk, men kun 3 stk. som efter vores mindste mål kunne indvejes til en præmie. Benny (TH) fik en på 4 kg, Jørgen (TV) en på 3 kg og Torben (MI) en på 2 kg.

  Da der er frit valg på hylderne, gik

  1. præmien en kasse vin til Benny
  2. præmien et Abu Garcia Ambassadeur 7000 multihjul til Jørgen
  3. præmien en 8 fod Kinetic Raw Heat pirkestang til Torben

  NB. Da jeg har mange multihjul, byttede jeg hjulet til det nye SHIMANO TWINPOWER 4000FA fastspolehjul til 3.459,00 kr. Det er "kræs", hjulet løber så let, at det gør "ondt". Ak ja! lykken varer ikke ved. Hjulet var slidt op i marts 2007. Nu håber jeg, at firmaet vil erstatte en ny bøjle.

  Ned
   


  "FANGERNES" egen beretning fra Karlstrup P & T 2003

  FLS Sportsfiskerforenings fisketur til Karlstrup kalkgrav søndag den 25. maj var præget af høj solskin og over 20°C i skyggen. Flemming nyder den skønne natur og venter spændt på hug, mens solen steger hans bare isse. Ikke mange var heldige med at fange ørreder, så der blev konfereret en hel del om de rige muligheder for at indsamle vinbjergsnegle eller skaller.

  Andre havde heldet med sig. Her er det én af Jørgen's flotte regnbueørred der overgiver sig efter en hård fight. Kommer det bag på nogen, at agnen var en hvid jighale fisket dybt? Jeg (Eric) tog sidst på formiddagen en regnbue på 1,7 kg og 53 cm på spin/flue.

  Afslutningsvis blev der grillet pølser og Søren agerede fyrbøder. Jeg (Eric) havde gemt lidt af min ørredkvote til efter frokost og tog endnu en regnbue på streamer efter et bobleflåd. Der er jo ingen grund til, at fangsten ligger og steger hele formiddagen. En hyggelig dag ved søen med solbrændt nakke.

  Foto: Eric/Jørgen Tekst: Eric
  Jørgen har gang i en Regnbue. Eric fik også en Regnbue

  Ned
   


  "FANGERNES" egen beretning fra FLS hornfisketur maj 2003 til Røsnæs

  Dan med sine 16 hornfisk. Bent står i vand til ?
  Foto: Eric Tekst: Jørgen Walter
  FLS Sportsfiskerforening familie hornfisketur i maj 2003 gik til spidsen af Røsnæs også kaldet Refsnæs. Det er Sjællands vestligste punkt, som efter 1964 blev købt af staten, så området kunne gøres mere tilgængeligt for befolkningen. Det er vi fiskere meget taknemlig for, da spidsen er et fantastisk område at fiske fra. Mod syd ligger Kalundborg Fjord med gode bund-forhold for ørreder, og mod nord har vi Sejerø Bugten med sandbund for en gang "flade" i sæsonen. Der er P plads og toiletter ude ved fyret. Så tag blot fruen med.

  Året 2003 var et fantastisk hornfiskeår. Der har ikke været så mange hornfisk i de Danske farvande siden algedøden i 1999. Derfor blev vores tur også en succes med 39 hornfisk til 4 mand. Dan G. N. blev vinder med 15 flotte hornfisk.

  FLS Sportsfiskerforening agter at gentage turen til næste år samme sted og samme tid. Vel mødt alle medlemmer den 9. maj. Vi slutter med grill-pølser/brød og øl/vand.

  Skov- og Naturstyrelsen overtog fyrområdet på Røsnæs i 2008 og åbnede for offentlig adgang til hele området. Gå ind på Skovognatur og søg på Danmarks kortet "Vestsjælland" for yderligere information.

  Ned
   


  "FANGERNES" egen beretning fra FLS Nytårstur 2003 på Sundet

  De tre vindere: Ole, Kruse og Torben

  Traditionen tro på Nytårsturen var der lidt flasker på spil til den kolde årstid samt nyt grej til den nye sæson.

  1. præmie en flaske XO Cognac gik til Ole med en torsk på 3,2 kg (m)

  2. præmie et fiskehjul gik til Kruse (tv)

  3. præmie en flaske Bitter gik til Torben (th)

  Vejret var godt, og fangsten var bestemt den bedste i 2003. Enkelte havde op til 6 torsk i kurven, da der blev ringet af.


  Foto: Henrik Vinther Tekst: Jørgen Walter
  De tre vindere: Ole, Kruse og Torben

  Ned
   


  "FANGERNES" egen beretning fra Præmieturen den 27. marts 2004 på Sundet

  De to vindere: Henrik og Henrik
  De to vinder Henrik og Henrik

  Traditionen tro var der præmier på spil og formanden Henrik Vinther TH kunne med en torsk på 2,3 kg hjemføre 1.præmien - en kasse god rødvin.

  Henrik Hoffmeyer TV fik en 7" Ron Thomson stang med tilhørende hjul og line for anden pladsen. De to vindere kunne også prale med at have den tredje og fjerde største fisk.

  Selv om vejret var godt, udeblev den store fangst.


  Foto & Tekst: Henrik Vinther

  Ned
   


  "FANGERNES" egen beretning fra Præmieturen den 19. marts 2005 på Sundet

  De fire vindere: Christian - Henrik - Torben - Kent

  Traditionen tro var der præmier på spil og Henrik kunne med en torsk på 5,7 kg hjemføre 1. præmien - et Okuma havhjul. Kent med en torsk på 4,8 kg valgte en kasse god rødvin for anden pladsen. Torben blev nummer 3 og Christian nummer 4


  Foto & Tekst: Henrik Vinther
  De fire vindere: Christian - Henrik - Torben - Kent

  Ned
   


  "FANGERNES" egen beretning fra Nytårsturen 2005 på Sundet

  De to vindere: Torben og Jeanett
  De to vindere: Torben og Jeanette

  Vejret var ellers godt i betragtning af, at det var dagen før nytår, men desværre drillede strømforholdene os lidt, så det blev ikke til de mængder torsk, som blev taget på turbådene dagen før, men trods alt kom der da friske torsk på bordet hos de fleste.

  De to vindere til den traditionelle "Snaps" blev Torben og Jeanette. Torben med 1. præmien valgte naturligvis en XO Cognac og Jeanette med 2. præmien måtte "nøjes" med en æske Anton Berg chokolade.


  Foto & Tekst: Henrik Vinther

  Ned
   


  "FANGERNES" egen beretning fra forårets præmietur på Sundet 2006

  MS Havlit
  Helsingør
  Tlf.: +45 40 85 64 87

  Forårets præmietur i 2006 med det gode skib MS Havlit blev afviklet i godt vejr. Der blev næsten kun fanget torsk. Skipper bød på flot smørrebrød og øl/vand som kompensation for den ændrede sejlplan.

  De fire glade vindere ses på billedet t.h. Claus kunne med en torsk på 5 kg hjemføre 1.præmien, et Ambassadeur 7000 Big Game hjul. Ib valgte lidt Brunello rødvin for anden pladsen, for en torsk på 2,65 kg. Jan blev nummer 3 og Flemming nummer 4.

  Foto & Tekst: Henrik
  Præmieturen 25. marts 2006

  Ned
   


  "FANGERNES" egen beretning fra første tur på Sundet i sæson 2006/2007

  Her er den hidsige måge med sin fanger og redningsmand
  Første tur på Sundet i den nye sæson 2006/2007 var den 9. september 2006. Nu var det igen tid til at komme på Sundet, efter en flot og varm sommer. Det var ikke dagen for de store torsk, men der blev taget mange sild og lidt makrel samt den nok sjældne fangst - en hidsig måge.

  Her er mågen på vej ind - den var heldigvis kun viklet ind i linen, og efter at være befriet tildelte den lige sin redningsmand et solidt nap i armen.

  Foto & Tekst: Henrik Vinther

  Henrik kender nok ikke opskriften på stegt måge?

  Hilsen Jørgen Walter

  Ned
   


  "FANGERNES" egen beretning fra Præmieturen den 18. november 2006 på Sundet

  Foto fra præmieturen 18. november 2006

  Efterårets præmietur blev, trods vejrprofeternes varsler, afviklet i godt vejr. Der blev fanget rigtig mange sild og lidt torsk.

  De tre vindere ses her, og traditionen tro var der præmier på spil og Ole B. Christensen fik en Pearl Harbor havstang for en torsk på 3,7 kg. Dan Grønnegaard Nielsen kunne med en torsk på 2,8 kg hjemføre 2.præmien - en kasse Saint-Emilion Grand Cru rødvin. Jørgen Kruuse fik en Ron Thomson spinne-stang for tredje pladsen, for en torsk på 2,45 kg.

  Til lykke med gevinsten.

  Foto & Tekst: Henrik Vinther
  De tre vinder: Ole, Jørgen og Dan set fra venstre

  Ned
   


  "FANGERNES" egen beretning fra Præmieturen den 31. marts 2007 på Sundet

  De tre vinder: Kim, Jørgen og Kent set fra venstre
  Foto fra præmieturen 31. marts 2007

  Det var virkelig en god fiskedag med svag vind, solskin og pænt med torsk og sild. De fleste torsk var dog under 2,1 kg, men de tre præmiefisk var noget større.

  De tre vindere ses her, og traditionen tro var der præmier på spil og Kent valgte sæt med stang og hjul for en torsk på 4,85 kg. Kim kunne med en torsk på 3,95 kg hjemføre 2. præmien en kasse Amarone rødvin. Jørgen fik en samling blink for tredje pladsen, for en torsk på 2,65 kg.

  Også skipper var glad over dagen, da vinteren har været meget mager med torsk.

  Til lykke med gevinsten.

  Foto & Tekst: Henrik Vinther

  Ned
   


  "FANGERNES" egen beretning fra rekord torske turen på Sundet den 16. februar 2008

  Torske turen på Sundet med MS "Havlit" den 16. februar 2008

  Udsigterne for vores tur om eftermiddagen d. 16. februar tegnede ikke lovende, da man om formiddagen på Havlit knapt havde fanget nogle fisk.

  Det blev heller ikke dagen for de mange fisk, men derimod for den største torsk. Alle havde fisk med hjem og største vejede over 8 kg. Det er længe siden at der er taget torsk i denne størrelse.

  Foto & Tekst: Henrik Vinther
  Ib forrest med den største torsk og Flemming med en mindre

  Ned
   


  "FANGERNES" egen beretning fra Præmieturen den 8. marts 2008 på Sundet

  De fem vinder set fra venstre: Poul Erik, Jørgen, Ole, Bo og Jeanett
  De 5 vinder: Poul Erik, Jørgen, Ole, Bo og Jeanett
  set fra venstre mod højre
  Forårets præmietur med Havlit blev afviklet i strålende vejr med fisk til alle. Der blev fanget tæt på 100 torsk, hvilling, lidt sild samt en enkelt skrubbe. Dagens flotteste fangst var en hvilling på 1,6 kg, som er en af de største taget i Danmark i år og den udløser guldmærke mm fra diverse fiskekonkurrencer. Yderligere blev der taget hvillinger på 1,3 og 0,9 kg som udløser hhv. sølv og bronze mærke fra ABU.

  De fem vindere
  Traditionen tro var der præmier på spil og Bo Bay kunne med en torsk på 4,5 kg hjemføre 1.præmien - et Ambassadeur 7000 Big Game hjul. Ole Schmidt valgte en Ron Thomson havstang for anden pladsen, med en torsk på 4,25 kg. Poul Erik blev nummer 3 med en torsk på 4,15 kg, Jørgen Kruuse blev nummer 4 med en torsk på 4,1 kg og Jeanett Bolvig nummer 5 med en torsk på 3,95 kg. Så konkurrencen blev meget tæt og spændende.

  Foto & Tekst: Henrik Vinther

  Ned
   


  "FANGERNES" egen beretning fra Nytårsturen 2008 på Sundet

  Den årlige nytårstur blev afholdt den 29. december på Sundet og traditionen tro var der "Brændevin" på spil til de dygtige (heldige) vinder.

  1. præmien gik til Henrik, en 18 år gammel Glenfiddich whisky
  2. præmien gik til Svend Erik, en 8 år gammel Black Velvet whisky
  3. præmien gik til Poul Erik, en Braunstein enebær snaps

  Skipper på MS Havlit havde sat et gavekort på højkant til den, som kunne fange flest torsk. Det blev Dan Grønnegaard der gik med dette. Det underste billede.

  Vejret havde ellers været godt i flere dage, så forventningerne var derfor høje, men fiskene drillede os denne dag. Alligevel kom der da friske nytårs-torsk på bordet hos de fleste.

  Foto & Tekst: Henrik Vinther
  De tre vinder set fra venstre: Svend Erik, Poul Erik og Henrik
  De 3 vinder: Svend Erik, Poul Erik og Henrik
  set fra venstre mod højre

  Ned
   


  "FANGERNES" egen beretning fra første tur på sundet i 2009

  Her er dagens største torsk på 7,4 kg
  Udsigterne for vores første tur på Sundet i 2009 var søndag den 18. januar tegnede ikke lovende, da man om lørdagen knapt havde fanget nogle fisk på sundet, og weekend vejret viste sig fra sin meget barske side.

  20 morgenfriske lystfiskere havde dog valgt at trodse vejrguderne, og modsat håndbold landsholdet skulle der ikke gå mange minutter før, vi havde lagt os suverænt i spidsen som den mest fangende båd på sundet. Alle havde pæne fisk med hjem, og de mindste torsk lå på 2 kg.

  Foto & Tekst: Henrik Vinther

  Ned
   


  "FANGERNES" egen beretning fra en tur til Ulvstugan i sommeren 2009 efter lang tids fravær

  Efter lang tids fravær i FLS Sportsfiskerforenings fiskehytte i Sverige "Ulvstugan", besøgte jeg den i juli 2009. Hytten var ved en afbestilling blevet ledig for en uge og så passede det også familien at tage med mig på en fisketur rundt i området. Det var nu ikke fordi, vi hverken tømte søerne i området eller Nissan for fisk. Gedderne ville ikke nappe, men de små aborrer gik til den. Flere aborrer på størrelse med min spinner bed på krogen, hvor i mod John fik en meget stor aborre på krogen - vel mere end 30 cm - hvad hjælper det? når han slår den af krogen, inden den skal landes.

  Billedet viser det gamle vandfald til møllen i Rydöbruk. Har det regnet meget, er den lille bæk god til aborrer.
  Den gamle mølles vandfald i Rydöbruk
  Foto & Tekst Jørgen Walter

  Ned
   


  "FANGERNES" egen beretning fra en tur til Ulvstugan i efteråret 2009

  John fangede en regnbueørred i Kvarnforsen
  Foto & Tekst Jørgen Walter
  Vores tur til Ulvstugan i oktober 2009 var allerede planlagt inden den ekstra tur i juli. Det var ikke ligefrem ørreder, vi var kommet efter, da de er fredet i åerne efter 30. september. Vi kørte lidt rundt i landskabet og endte på en gård ved en stor sø, hvor bonden ville leje os fiskevand og en båd, hvis ikke det var for, at de skulle på elg jagt i området.

  Vi kørte til et mere stilfærdigt område med to søer - Kvarnforsen. Området er indrettet til camping og med flere hytter, der kan lejes både sommer og vinter. Der boede flere dansker, da vi ankom, så vi fik en god snak, da værten ikke var hjemme. Han var i Danmark. Vi skulle blot fiske og lægge 63,00 SEK per kilo fanget fisk i en af hytterne.

  Jeg fik en mindre regnbue på krogen efter blot en halv times fiskeri. Da jeg ville tage et billede, blev linen slap og fisken forsvandt. John kunne ikke få sin spinner til at virke, så han fik en hjemlavet spinner - dem vi kalder Danske Spinner. Resultatet ses på billedet, en regnbue på 2,20 kg.

  Ved et tilfælde kom jeg senere ind på Kvarnforsens websted, og her kan I selv læse mere om stedet.

  Ned
   


  Husk at sende mig flere fiskeoplevelser

  Jeg venter på nap

  Her er så plads til flere fangster med en tekst

  Tilbage til siden, hvor du kom fra.

  NB: Brug ikke funktionen hvis du har klikket på ned, så køre du i ring. Scroll kan bruges.

   

  one.com
  one.com